19 / 04 / 2024

Olimpiyat Stadı yenilenecek!

Olimpiyat Stadı yenilenecek!

Yarıda kalan maç sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ihale sürecini birkaç güne kadar başlatacak. İkitelli’de yenileme çalışmaları yapılacak ve Kartal buradan da uçmak zorunda kalacak.




Ve Beşiktaş, Olimpiyat Stadı’na veda ediyor... Emektar mabedi İnönü Stadı’nın yıkılmasının ardından İkitelli’yi mesken edinen siyah beyazlılar maçlarını bundan böyle Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynayacak. 

Gelin, Beşiktaş’ı bu kararı almaya iten nedenlere hep birlikte göz atalım...


TARİH: 9 MAYIS 2013


İSTANBUL Valiliği, TFF’ye bir yazı gönderir. ‘Spor Alanı Sertifikası’ isimli bu belgeyi Vali Yardımcısı Aziz Mercan  imzalanmıştır. TFF bu belge üzerine Beşiktaş’a Olimpiyat Stadı’nda oynama izni verir. Daha sonra Beşiktaş, Kasımpaşa yönetimi ile bir anlaşma imzalar. Ancak anlaşmadaki, “Siyasi içerikli küfür edilmesi halinde bu anlaşma geçerliliğini yitirir” maddesi yüzünden yönetim, TMOK’a ait Olimpiyat Stadı için 50 bin TL öder...


TARİH: 18 AĞUSTOS 2013


BEŞİKTAŞ-Trabzon maçı sonrası stada usulsüz seyirci girişi için GSGM, TFF ve İl Güvenlik Kurulu’na rapor gönderir. Kurul da bu zaafiyetlerin giderilmesine karar verir.

TFF eksiklik bulunmadığını, 25 Mayıs 2005’teki Liverpool-Milan, 14 Eylül’deki Türkiye-Gana ve 29 Ağustos’taki Beşiktaş-Tromsö maçlarını hatırlatarak, stadın UEFA kriterlerinde olduğunu belirtir.

Yazışmalar devam ederken Beşiktaş-G.Saray derbisinde olaylar patlar. Stadyuma biletsiz seyirci girer, taraftarlar sahaya iner ve maç yarıda kalır...


TARİH: 4 EKİM 2013


İSTANBUL Vali Yardımcısı Aziz Mercan, stadyumda 6 Ağustos’ta denetim yapıldığını ve bazı eksikliklerin bulunduğunu bildirir. Spor Bakanlığı harekete geçer. Geçtiğimiz yıl açıklanan ama Beşiktaş’ın Olimpiyat Stadı’nda oynayacağı için askıya alınan ihale sürecini başlatır. Stat bakıma alınacak, üstü kapatılacak ve güvenlik için kapılar yeniden elden geçirilecek. Bu yenileme çalışmaları için 60 milyon dolarlık ihale birkaç güne kadar açılacak. Peki Beşiktaş maçlarını nerede oynayacak? Büyük olasılıkla Tayyip Erdoğan Stadı’nda...


KASIMPAŞA STADI’NA GİDİŞ 3 KASIM'DA


BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Fikret Orman, Olimpiyat’tan ayrılığın yakın olduğunu kabul ediyor. Orman, Rize maçının Olimpiyat’ta oynanacağını ama ondan sonraki maçlar için Kasımpaşa’ya döneceklerini belirtiyor. Gerekçe olarak da siyah beyazlı seyircilerin, kış etkisiyle İkitelli’ye ulaşmasının güçlüğünü gösteriyor. 


Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Beşiktaş-G.Saray derbisinde çıkan olaylar nedeniyle Beşiktaş, evinde 4 maçı seyircisiz oynama cezası almıştı.


Atatürk  Olimpiyat Stadı’nda yapılacak olan yenileme çalışmaları için 60 milyon dolarlık ihale birkaç güne kadar açılacak.


Hürriyet


Geri Dön