26 / 04 / 2024

Oliv Yapı inşaat sektöründe büyümeyi hedefliyor!

Oliv Yapı inşaat sektöründe büyümeyi hedefliyor!

İnşaat sektöründe ilk 10'a girmeyi hedefleyen Oliv Yapı, Vizyon Art İnşaat ortaklığındaki Real Merter projesi, Avrupa yakasının mimari etki açısından en farklı projeleri arasında.



İNŞAAT sektörü geliştikçe, sektörün içinden pek çok marka firmalar çıktı. Onlardan biri de Oliv Yapı. Adını ilk kez Real İstanbul projesiyle duyursa da, firmanın geçmişi 1988 yılma kadar dayanıyor. Oliv Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı'nm temellerini attığı firma, bugün İstanbul'un en merkezi bölgelerinde konut, iş merkezi vc karma projeler üretiyor. Bir aile şirketi. Osman Nuri Dokumacı, babasının izinde, genç bir işadamı olarak firmanın icra kurulunda ve yönetiminde... Oliv Yapı A.Ş, Vizyon Art İnşaatla Real Merter projesini yürütüyor. Bunun yanında İstanbul'un merkezi yerlerinde arazi ve konsept projeler geliştiriyor. Firmanın yönetim kurulu başkanı Ahmet Dokumacı'yla Giresun Alucra'da başlayan ve hızla yükselen başarı öyküsünü konuştuk: "Oliv Yapının temelleri 1988'e dayanıyor. O yıl 5 ortak Alçam Yapı diye bir firma kurduk. Hanımların bileziklerini bozarak şirketi kurduk. Merkezimiz de Zeytinburnu."

 

ÖZVERİDE BULUNDUK 

1994'de ayrılıp Bulvar Yapı'yı kurduk. Tekstil makinesi ithalatı da yaptık. Bulvar Yapı, Zemin Yapı gibi firmaları kurdum. En son Oliv Yapı'yı kurarak, bu isimle yolumuza devam ettik. Oliv Yapı ile Zeytinburnu, Küçükçekmece, Esenler, Güngören gibi merkez yerleşim yerlerinde projeler ürettik. Halen daha da üretmeye, arazi ve arsa geliştirmeye devam ediyoruz. Bir siyasi geçmişim oldu. Öncesinde de siyasetin hep içinde aktif yer aldım. İki tür siyasetçi vardır. Siyasete girip işlerini düzelten, bir de siyasete girip işlerini bir kenara bırakıp özveride bulunan. Biz özveride bulunan kesim olduk. Etik olarak hem aktif siyaset yapıp hem de işlerimizi büyütmek doğru gelmedi."


Milliyet


Geri Dön