18 / 04 / 2024

Ömer Çelik: 2023 vizyonumuz 50 milyon ziyaretçi!

Ömer Çelik: 2023 vizyonumuz 50 milyon ziyaretçi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Turizm gelirlerinde dünya sıralamasında 10'uncu sıradayız. İnşallah 2023 vizyonumuz, 50 milyon ziyaretçi 50 milyar dolar geliri hedeflemekte " dedi.




 Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Turizm gelirlerinde dünya sıralamasında 10'uncu sıradayız. İnşallah 2023 vizyonumuz, 50 milyon ziyaretçi 50 milyar dolar geliri hedeflemekte" dedi.


Çelik, Starwood Hotels and Resort Worldwide ile Adalı Holding'in ortak yatırımı olan Sheraton  Adana  Oteli'nin açılış törenine katıldı.


Adalı Holding yöneticilerinin memleketlerine yatırım yaptığını, Adana'yı çok sevdiklerini anlatan Çelik, kendisinin de otelin ilk müşterisi olduğunu söyledi.


Bakan Çelik, para kazanmaktan çok Adana'ya katkı koymak için Adalı Holding'in bu yatırımı yaptığını ifade ederek, "Bundan sonra Starwood tarihi Adana Sheraton Oteli açılışının öncesi ve sonrası diye olacak. Biz Adanalılar dünyaya böyle bakıyoruz. Dünyanın neresine gidersek gidelim aklımız buradadır" diye konuştu.


"Türkiye mucize bir ülkedir" diyen Çelik, şunları kaydetti:


"Etrafımızda 9 ülke yönetilemez duruma gelmiş durumda, büyük bir istikrarsızlık içinde çalkalanıyor ama biz büyük bir istikrar, barış adası olarak, güçlü bir demokrasi ve ekonomiye sahip olarak etrafımızdaki tüm ülkelere ilham kaynağı olabilecek şekilde yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Türkiye'nin her tarafında yepyeni markalar yepyeni yatırımlar ortaya çıkıyor. Adana için böylesine bir markanın bugün burada olması bundan sonrası için daha umut verici gelişmelere yol açacak."


- "Dünyanın 6'ncı, Avrupa'nın 4'üncü büyük ziyaretçi kabul eden ülkesiyiz"


Bakan Çelik, Türkiye'nin birkaç cümleyle tanımlanabilecek bir ülke olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:


"Türkiye bir Balkan ülkesi ama aynı zamanda bir Asya ülkesi, bir İslam ülkesi ama aynı zamanda bir Avrupa ülkesi, bir Akdeniz ülkesi ama aynı zamanda bir Karadeniz ülkesi. Bu kadar geniş kapsamlı tanımlara sahip bir ülkeden bahsediyoruz biz. Dolayısıyla bu ülkenin geleceği, bu ülkeye yatırım yapanları da çok olumlu etkileyecektir. Turizm meselesine sadece bir ekonomik kazanç olarak bakmıyoruz. Turizm meselesine aynı zamanda bir insani diplomasi meselesi olarak bakıyoruz. 34 milyon yabancı, yerlilerle birlikte 39 milyon gelmektedir her sene. Gelirimiz 32 milyar dolar civarında. Dünyanın 6'ncı, Avrupa'nın 4'üncü büyük ziyaretçi kabul eden ülkesiyiz. Turizm gelirlerinde dünya sıralamasında 10'uncu sıradayız. İnşallah 2023 vizyonumuz, 50 milyon ziyaretçi 50 milyar dolar geliri hedeflemekte. Bundan daha önemlisi şudur, insanımızın konukseverliği, tarihimiz, kültür zenginliklerimiz buraya kadar gelen bütün ziyaretçileri olumlu etkilemekte, onlara barışın, hoşgörünün, kadim kültürün ne tip özelliklere sahip olduğunu her ziyaretlerinde çarpıcı bir biçimde göstermektedir."


Adana'da da turistlerin hoşgörüyle karşılandığını belirten Çelik, tarihi özellikleriyle de kentin ön plana çıktığını aktardı.


Çelik, demokrasinin ve ekonominin güçlenmesi, buna bağlı olarak da dış yatırımın ülkeye daha çok çekilmesi şeklindeki vizyonlarını korumaya devam edeceklerini bildirerek, "Benim Bakanlığımın 2 görevi var, biri kültür politikalarıyla diğeri turizm politikalarıyla ilgilenmek. Aslında bu ikisini birbirinden ayrı görmüyoruz. Türkiye'nin her tarafındaki hangi medeniyetin unsuru olursa olsun bütün kültürlere ev sahipliği yapmaya, onları korumaya ve geliştirmeye, bütün kimlikleri korumaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısını ve bu ziyaretçiler üzerinden elde edilen geliri arttırmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.


Bakan Çelik, otelin Adana'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini noktaladı.


KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da Adana'ya yapılan bu yatırımın önemini anlatarak, "Şimdi Serdal Adalı diyorum ki, 'Hadi bakalım bundan sonraki yatırım da adaya...' hayırlı olsun" diye konuştu.


Starwood Hotels and Resort Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Başkanı Micheal Wale, Sheraton'un Türkiye'deki 10'uncu otelini Adana'ya Adalı Holding ile açmaktan gurur duyduklarını söyledi.


Hızla gelişen kentte, yeni bir buluşma noktası oluşturduklarını anlatan Wale, "Bu otel, Türkiye'ye gelecekte yapacağımız yatırımların garantisidir. 2016'da dünya çapındaki 500'üncü otelimizi açmak istiyoruz. Otelimiz 17 katlı ve Türkiye'nin en büyük camisi olan Sabancı Merkez Camisi'ni görüyor. Harika bir manzaraya sahip" dedi.


Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı da yatırımları hakkında bilgi vererek, otelin Adana'ya hayırlı olmasını diledi.


Otelin Genel Müdürü Marc Wozniak'ın da yatırımlarıyla ilgili bilgi verdiği açılış toplantısına, Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve davetliler katıldı.


Konuşmaların ardından katılımcılar, açılış kurdelesini kesti.



AA


Geri Dön