24 / 04 / 2024

Ömer Faruk Kavurmacı hakim karşısına çıktı!

Ömer Faruk Kavurmacı hakim karşısına çıktı!

FETÖ iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 20'si tutuklu 86 sanığın yargılandığı davada, tutuksuz sanıkların savunmaları alındı.



FETÖ iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında yer aldığı 20'si tutuklu 86 sanığın yargılandığı davada, tutuksuz sanıkların savunmaları alındı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı da tutuksuz sanık olan babası  Mustafa Şevki Kavurmacı'ya "Dosyada gizli tanığın ifadeleri var. 'Ömer Faruk  inşaat işiyle, Ahmet Sait tekstil işlerine bakardı' ifadesi var. Bu konuda ne  diyeceksiniz?" diye sordu.

Tutuksuz sanık Kavurmacı, "2015'in sonuna kadar Ömer Faruk'un tekstil  ile ilgisi yoktu." dedi. 

Ömer Faruk Kavurmacı'nın "Tekstil şirketinde 2 genel müdür, 1 CEO  bulunuyordu. Yönetim kurulu bütçeyi onayladıktan sonra başkanın alt harcama  detaylarından bilgisi olabilir mi?" sorusunu yöneltti.

Bunun üzerine mahkeme başkanı Ali Öztürk, "Biz burada terör örgütüne  finansman sağlanıp sağlanmadığına bakarız. Konuyla ilgili sorular sor."  dedi. 

Tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı da "İade edilen ürünler ya da  defolu satılamayacak ürünler oluyordu. Bu ürünlerin mali değeri var mıydı?" diye  soru sorması üzerine sanık Mustafa Şevki Kavurmacı, "Kızılay'a verirdik, yardım  kuruluşlarına verirdik." dedi. 

Mahkeme Başkanı Öztürk de tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı'ya  "İsterseniz ineğe tapın. Silahlı terör örgütüne finansman sağlanıp sağlanmadığına  bakarız. FETÖ ile ilgili olmayan finansmanlar dışında harcanılan paralar bizi  ilgilendirmez." şeklinde uyarıda bulundu.

Başkan Öztürk, Ömer Faruk Kavurmacı'nın Mustafa Şevki Kavurmacı'ya  kendisinin sorduğu soruları tekrardan sorduğunu belirtti. 
 


Geri Dön