16 / 04 / 2024

Ömer Faruk Kavurmacı hayvancılık sektörüne yatırım yapıyor!

Ömer Faruk Kavurmacı hayvancılık sektörüne yatırım yapıyor!

Önemli teşviklerin verildiği tarım ve hayvancılık sektörü bir çok yatırımcının ilgisini çekiyor. Son dönemde hayvancılık yatırımına yönelen isimler arasında Aydınlı Grup"un veliahtı Ömer Faruk Kavurmacı da var



Bugüne kadar NATO müteahhidi olarak tanınan Yıldırım, farklı bir yatırım için kolları sıvadı. Yıldırım, kızları ve damatları ile birlikte süt üretimi ve entegre hayvancılık yapmak için hazırlıklara başladı.  

Aziz Yıldırım, 10 Ocak 2011 tarihinde ˜şžahdem Süt Entegre Hayvancılık İnşaat Turizm Gıda Yem" adlı bir şirket kurdu.
Merkezi, Altunizade"deki Yıldırım İş Merkezi"nde olan firmanın ortakları arasında Yıldırım"ın büyük kızı Hande Yıldırım Gamgam, eşi Mehmet Gamgam, Yıldırım"ın küçük kızı Gülşah Yıldırım Gordi ve eşi Murat Gordi de var.

Sermaye 2 milyon lira
Mehmet Gamgam ile Murat Gordi"nin birlikte yöneteceği firmanın öncelikle büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştirmeyi amaçladığı belirtiliyor. şžirketin süt ve et işleme tesisi kurma planları olduğu, hayvan yemi üretimi için ziraati de düşünebileceği edinilen bilgiler arasında. Sermayesi 2 milyon lira olan ˜şžahdem Süt Entegre Hayvancılık" firmasının beş ortağının da yüzde 20 payı bulunuyor.

Aziz Yıldırım"ın ana şirketi, 1973 yılından beri faaliyette olan Maktaş Makine. Altyapı ve üstyapı müteahhitlik hizmetleri sunan şirket, NATO ihalelerini de almasıyla tanınıyor. Aziz Yıldırım, ayrıca Alaeddin Dış Ticaret, İsmak Savunma Teknolojileri, Aly İnşaat ile Fenerbahçe Spor Kulübü"ne ait şirketlerde ortak veya yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Teşvikli sektör
Önemli teşviklerin verildiği tarım ve hayvancılık sektörü bir çok yatırımcının ilgisini çekiyor. Son dönemde hayvancılık yatırımına yönelen isimler arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş"ın damadı, Pierre Cardin"in Türkiye temsilcisi Aydınlı Grup"un veliahtı Ömer Faruk Kavurmacı ile ağabeyi Ahmet Sait Kavurmacı, erkek giyim markası Damat"ın sahibi Süleyman Orakçıoğlu, Borusan Holding"in patronu Ahmet Kocabıyık, Komşu Fırın"ın patronu Hasip Gençer ile sanatçı Ebru Gündeş de var.
Milliyet/Serkan Arman


Geri Dön