18 / 04 / 2024

Ömer Şengör: Eğirdir'i yeniden inşa edeceğiz!

Ömer Şengör: Eğirdir'i yeniden inşa edeceğiz!

30 Mart yerel seçimlerinde Demokrat Partiden dördüncü kez Eğirdir Belediye Başkanı seçilen Ömer Şengör, "Kaybolan yılları telafi edecek ve Eğirdir' i yeniden inşa edeceğiz" dedi...



30 Mart yerel seçimlerinde Demokrat Partiden dördüncü kez Eğirdir Belediye Başkanı seçilen Ömer Şengör, "Kaybolan yılları telafi edecek ve Eğirdir'i yeniden inşa edeceğiz" dedi.


Siyasete atıldığından bugüne kadar siyasi kimliğini değiştirmeyen ve Eğirdir Belediye Başkanlığı'nı 4'ncü kez kazanan Demokrat Partili Ömer Şengöl, adeta rekora koşuyor. Ömer Şengöl, dördüncü kez Eğirdir Belediye Başkanı seçilmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, Eğirdir'i yeni baştan inşaa edeceğini söyledi. 

Milliyet Akdeniz'e açıklama yapan ve "Benim felsefem de parti değiştirmek gibi bir durum yoktur. 


Ama parti değiştiren siyasilerin fikirlerine hürmet etmek lazım" dedi ve özetle şunları söyledi: "Ben Eğirdir'liyim. Amacım 5 yıl kayıp olan Eğirdir değerlerini tekrar toparlayıp üst sıralara çıkarmaktır. Eğirdir İsparta'nın en güzel ilçelerinden biridir. Allah Eğirdir'e öyle bir güzellik vermiş ki bunu dışarıdan gelen turistler hayretle seyrediyorlar. Biz kaybolan Eğirdir'i tekrar inşaa edeceğiz." 'Gölümüzü korumalıyız' "Dünyanın en güzel tatlı su gölü, Eğirdir Göl'ü buradadır. Eğirdir Göl'ü her işe yarıyor. İçme suyu, sulama, su ürünleri (kerevit, balık) gibi her türlü insanların ihtiyacını karşılayan bu gölü korumak tüm Ispartalıların en önemli görevi olmalıdır. Çünkü İsparta bu gölden su içiyor. Şu anda gölümüz ter temiz. Her hangi bir kirlilik durumu yoktur." 'Güvenlik için duvar "Eğirdir'in en önemli can damarı olan hastane caddesi üzerindeki yüzlerce blok evlerinin heyelan nedeniyle oturan insanların can ve mal güvenliği tehlike arz etmektedir. Bu bloklar dağ yamacı üzerinde kurulmuştur. Dağdan gelen kayalar sorun teşkil ediyor. 


Derhal kollan sıvayarak evler ve dağ arasında istinat duvarı oluşturarak vatandaşlarımızı koruyacağız, Ayrıca 5 yıldır adeta Eğirdir yeşilliğini kaybetmiştir. Tekrar yeşil alanlar, parklar yapacağız. Eğirdir Kalesi'nin bulunduğu yerin arka tarafına iş yerleri yapacağız." 'Dönüşümü başlatacağız' "Eğırdiı'in en büyük projelerinden birisi de kentsel dönüşümü başlatacağız. Önümüz de bir çok projelerimiz var. Bunu hayata geçirmek bir Eğirdir"li olarak görevimdir. Ben Eğirdir için tekrar göreve geldim. Tecrübe ve birikimlerimi Eğirdir'e aktarmaya çalışıyorum." 


Milliyet Akdeniz 




Geri Dön