29 / 03 / 2024

OMV, Petrol Ofisi'nin tamamını satışa çıkardı!

OMV, Petrol Ofisi'nin tamamını satışa çıkardı!

Reuters haber ajansı, Avusturyalı OMV şirketinin Petrol Ofisi'nin tamamını satışa çıkardığını duyurdu. Petrol Ofisi'nin Türkiye'de 1785 akaryakıt istasyonu bulunuyor ve en büyük perakende satış ağına sahip.



Şirketin yaptığı açıklamada, OMV'nin satış için danışman şirketlerle görüştüğü belirtildi.


OMV CEO’su Rainer Seele, Ocak ayında verdiği bir demeçte Türkiye’deki durumun sürdürülebilir olmadığını ve kârlılığın azaldığını söylemişti.


Reuters, Petrol Ofisi’nin yakıt dağıtımında Türkiye’nin pazar lideri olduğuna işaret etti.   


Petrol Ofisi'nin Türkiye'de 1785 akaryakıt istasyonu bulunuyor ve en büyük perakende satış ağına sahip.


OMV'den yapılan açıklamada, Petrol Ofisi'nin ticari ve endüstriyel müşterilere akaryakıt tedariği alanında da önce olduğu vurgulandı. 


Şirket, Türkiye'de geçen yıl 10 milyon tonluk satış yaptığını açıklamıştı.  


OMV, 2010 yılında Petrol Ofisi’ni 1 milyar Euro’ya Doğan Holding’den satın almıştı.


Hürriyet 



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Avusturya'nın OMV şirketi, Petrol Ofisi'nin tamamını satışa çıkardı. OMV’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, hisse satışı için danışman şirketlerle görüşmelere başlandı. OMV Petrol Ofisi, Türkiye’de bin 785 akaryakıt bayisine sahip bulunuyor. Şirket, Türkiye’de geçen yıl 10 milyon tonluk satış yaptığını açıklamıştı.



Posta



Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Avusturyalı OMV Petrol Ofisi'nin tamamını satışa çıkardı. Şirketin yaptığı açıklamada, OMV'nin satış için danışman şirketlerle görüştüğü belirtildi.



Zaman


Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Petrol Ofisi'nin hisselerini satışa çıkaran Avusturya'nın OMV şirketinin önceliğinin nakit olduğu belirtildi.


Avusturya'nın OMV şirketinin Viyana'daki yetkilisi, AA muhabirine, düşen petrol fiyatlarının tüm petrol ve doğalgaz şirketleri kadar şirketlerini de etkilediğini söyledi.


Yatırımlara öncelik verilerek nakit oluşturmaya odaklandıklarını ifade eden yetkili, OMV'nin stratejik önceliklerini de değiştirdiğini kaydetti.


Petrol Ofisi'nin Türkiye'de yakıt dağıtımında çok önemli olduğuna işaret eden yetkili, cazip bir şirket olduğu için stratejik adım atmak isteyen birçok şirketin Petrol Ofisi'ni satın almak isteyeceklerini düşündüklerini vurguladı.


AA





Bu haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



OMV, portföyünün zorlu piyasa ortamında optimizasyonu amacıyla Türkiye'de sahip olduğu Petrol Ofisi'nde satış sürecini başlattı.


Avusturya merkezli enerji şirketi OMV, Türkiye'de sahip olduğu OMV Petrol Ofisi'nin hisselerinin tamamının satılması için süreci başlattığını açıkladı. 


Petrol arama ve üretim ile entegre rafineri aktivitelerine odaklanma stratejisi izleyen OMV'den yeni bir adım geldi. 


OMV yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'deki bağlı ortaklığı OMV Petrol Ofisi A.Ş.'nin hisselerinin yüzde 100'ünün satılması için sürece başlattığını duyurdu. Açıklamada, "OMV hali hazırda potansiyel satışın desteklenmesi ve öngörülen sürecin yapılandırılması için danışmanlar seçiyor. Potansiyel bir satış, OMV'nin zorlu piyasa ortamında entegre portföyünün optimizasyonunun amaçlıyor" ifadelerine yer verildi. 


Açıklamada ayrıca, OMV Petrol Ofisi'nin Türkiye'nin akaryakıt dağıtım sektöründe önde gelen bir oyuncu olduğu belirtildi. Şirket'in Türkiye'de 1785 akaryakıt istzasyonu ile en büyük perakende satış ağına sahip olduğu ifade edilen açıklamada, ticari ve endüstriyel müşterilere akaryakıt tedariği alanında da önce olduğu vurgulandı.


Dünya



Bu haber Yeni Gün Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Avusturya merkezli enerji şirketi OMV, Türkiye'de sahip olduğu OMV Petrol Ofisi'nin hisselerinin tamamının satılması için süreci başlattığını açıkladı. OMV'den yapılan yazılı açıklamasında hali hazırda potansiyel satışın ve sürecin yapılandırılmasına destek için danışman seçim sürecinde olduğunu bildirdi.


OMV, satışın amacının şirketin portföyünün zorlu piyasa ortamında optimizasyonu olduğunu belirtti. 


Yeni Gün


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Avusturyalı OMV, 1 milyar euro ödeyerek 2010 yılında aldığı Petrol Ofisi'ne müşteri arıyor. Şirketin satış amacının nakit oluşturmak olduğu belirtildi.


Türkiye akaryakıt dağıtımının devi Petrol Ofisi satılığa çıkartıldı. Avusturyalı OMV şirketininin sahip olduğu markanın tamamı için müşteri arandığı duyuruldu. Şirketin yaptığı açıklamada, OMV'nin satış için danışman şirketlerle görüştüğü belirtildi. OMV CEO’su Rainer Seele, ocak ayında verdiği bir demeçte kârlılığın azaldığını söylemişti. Türkiye'de pazar lideri olan Petrol Ofisi’nin 1.785 akaryakıt istasyonu bulunuyor ve en büyük perakende satış ağına sahip. OMV açıklamasında, Petrol Ofisi'nin ticari ve endüstriyel müşterilere akaryakıt tedariği alanında da lider olduğu vurgulandı. Şirket, Türkiye'de geçen yıl 10 milyon tonluk satış yaptığını açıklamıştı. OMV, 2010 yılında Petrol Ofisi’ni 1 milyar euroya Doğan Holding’den satın almıştı. 


Akşam


Haber Star'da şu şekilde yer aldı;


OMV'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, hisse satışı için danışman şirketlerle görüşmelere başlandı.


OMV Petrol Ofisi, Türkiye'de bin 785 akaryakıt bayisine sahip bulunuyor. Şirket, Türkiye'de geçen yıl 10 milyon tonluk satış yaptığını açıklamıştı.


Star



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Avusturya'nın OMV şirketi, Petrol Ofisi'nin tamamını satışa çıkardı. OMV'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, hisse satışı için danışman şirketlerle görüşmelere başlandı. OMV Petrol Ofisi, Türkiye'de bin 785 akaryakıt bayisine sahip bulunuyor. Şirket, Türkiye'de geçen yıl 10 milyon tonluk satış yaptı. OMV CEO'su Rainer Seele, ocak ayında verdiği demeçte Türkiye'deki durumun sürdürülebilir olmadığını ve kârlılığın azaldığını söylemişti. OMV'den yapılan açıklamada, Petrol Ofisi'nin ticari ve endüstriyel müşterilere akaryakıt tedariği alanında da lider olduğu vurgulandı. OMV, Petrol Ofisi'ni 2010 yılında 1 milyar euro bedelle Doğan Holding'den satın almıştı. 



Sabah




Bu haber Birgün Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



OMV şirketinin, Petrol Ofisi'nin tamamının satışı için danışman şirketlerle görüştüğü belirtiliyor.


Reuters haber ajansı, Avusturyalı OMV şirketinin Petrol Ofisi’nin tamamını satışa çıkardığını duyurdu.


Şirketin yaptığı açıklamada, OMV’nin satış için danışman şirketlerle görüştüğü belirtildi.


OMV, 2010 yılında Petrol Ofisi’nin 1 milyar Euro’ya Doğan Holding’den satın almıştı.


Birgün


Geri Dön