26 / 04 / 2024

Önay Garden projesine 22 milyon dolar yatırım yapılıyor!

Önay Garden projesine 22 milyon dolar yatırım yapılıyor!

Önay Garden Residence Beylikdüzü'nde rakip projelerden farklılaşmış. Bahçe konseptiyle tasarlanan projede doğal çimden kat bahçeleri ve terasta havuz bulunuyor



Bu hafta Proje GeziYorum İstanbul'un Batı ucundaki yeni gelişim bölgelerinden Beylikdüzü'ndeydi. 2008'de ilçe statüsüne kavuşan Beylikdüzü'nde Önay Grup tarafından inşa edilen Önay Garden Residence projesine konuk olduk. Projeyi aynı zamanda Malatya İşadamları Derneği Başkanı ve Akdaş Tekstil'in patronu olan Önay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş ile birlikte gezdik. Ortaklarından Ahmet Demezoğlu ve Yunus Bey ile Önay Garden Residence satış ofisinde buluşuyorum. Öncelikle Önay Grup hakkında kısa bilgiler veren Yunus Bey, şirketin 1985'den bu yana kendi sektörlerinde başarılı olmuş 4 girişimcinin yanyana gelmesiyle 2005 yılında kurulduğunu anlatıyor. Yunus Bey'in diğer ortakları, Bulut Mimarlık'ın sahibi Ömer Bulut, Karagözlüler Tekstil'in sahibi Nüvir Karagözoğlu ve Demezoğlu Tekstil'in patronu Ahmet Demezoğlu. Yunus Bey şirketin adının da şirket ortaklarının isimlerinin baş harflerinden oluştuğunu belirtiyor.

BAHçE KONSEPTİ

Proje maketinin başında sohbetimizi sürdürdüğümüz Yunus Bey'den tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Beylikdüzü'nün eski adının bahçe anlamına gelen 'Gardan' olduğunu öğreniyorum. Yunus Bey, bu nedenle Beylikdüzünde hayata geçirdikleri projelerde isim ve konsept olarak bahçe kavramından yola çıktıklarını anlatıyor. Önay Grup'un ilk projesinin yine Beylikdüzü'ndeki Esenbahçe Konutları olduğunu belirten Yunus Bey, 451 dairelik bu projede yaşamın başladığını dile getirdi. Önay Garden Residence projesine ise Mayıs 2010'da başladıklarını ifade eden Yunus Bey, 15 katta oluşan projede 3 bodrum katta otoparklar, zemin katta 15 cadde mağazası ve diğer katlarda da 28 adet 1+0, 210 adet 1+1 ve 135 adet 2+1 rezidans darirenin bulunduğunu kaydetti.

BEĞENDİM

Önay Garden'da eş değer projelere göre fiyatlar cazip ve aidatlar ilk yıl için 100 TL, ikinci yıl için 120 TL olarak belirlenmiş.
Dairelerin büyük bölümünde kat bahçeleri var ve tüm odalardan buraya uluşılabiliyor.
Önay Garden Residence projesine yakın konumda bir çok alışveriş merkezi, yapı market yer alıyor.
Devreye girecek metro istasyonuna projeden ücretsiz servis hizmeti sunulacak.

BEĞENMEDİM

Her ne kadar konseptiyle farklılaşsa da bölgede çok sayıda devam eden proje bulunuyor. Bu da arz fazlalığı oluşturuyor.
İstanbul'da merkezin dışındaki tüm semtlerde oluğu gibi Beylikdüzü'nde de trafiğin yoğun olduğu saatlerde ulaşımda sıkıntılar oluşabiliyor.
Alışılmışın dışında bir uygulama olan terasta havuz ve doğal çim kat bahçeleri bir zaman sonra çeşitli problemler çıkarabilir.
Bülent Yoldaş/Sabah


Geri Dön