26 / 04 / 2024

Önay Garden Residence balkonlara bahçe kuruyor

Önay Garden Residence balkonlara bahçe kuruyor

Sektörde 2030 yılının trendlerini bugün inşa etmek üzere ikinci projesini gerçekleştiren Önay Grup, binadaki sosyal tesisleri ve havuzu 16. kata taşıyacak



Konutta 2030 yılının konseptini bu günden uygulamak üzere harekete geçtiklerini iddia eden Önay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, bu proje ile İstanbul’un her yerinin beton olduğunu söyleyenlere karşılık olarak Önay Garden Residence’de katların bahçeli, ahşabın ağırlıkta olduğunu vurguladı. Akdaş, “Projede kat balkonlarına ve ahşap malzeme kullanmaya ağırlık verdik. Dışarıdan görenler orada bir yaşama merkezi olduğunu hissedecek. Bahçeli balkonlarda huzur bulacak ” dedi.
Psikolojik çekicilik oluşturacak
Projenin psikolojik bir çekiciliğinin olmasını insanlara huzur vermesini istediklerini belirten Akdaş, “Bu anlayışla mesela sosyal tesisleri terasa yaptık. 16. katta havuza girilecek. Bodrumlara inerek televizyon karşısında spor yapmanın yerine insanların manzara seyrederek aktivitelere katılmasını tercih ettik. Kısacası Önay Garden Residence’de insanların yaşamasını, huzur bulmasını ve gelecekte de aynı kanaatte olmalarını istedik” şeklinde konuştu.
Beş yıl önce Önay Garden’in mimari çalışmasını yürüten Ömer Bulut, Nüvit Karagözü, Ahmet Demezoğlu ve Yunus Akdaş ’ın Türkiye’de ortaklık kültürünü geliştirmek amacıyla bir araya gelerek kurduğu Önay Grup, 2005 yılında ortak projelere başladı. İlk projeleri olan Esenbahçe Konutları’nın temelini 2006 yılında atan grup, 2009 yılında projeyi tamamlayıp sahiplerine teslim ettikten sonra Mayıs 2010 tarihinde Beylikdüzü’nde 3 bin 700 metrekare üzerinde 42 bin 500 metrekare kullanım alanlı Önay Garden Residence’nin temelini attı.
İnşaat sektöründe çeyrek yüzyıllık tecrübeye sahip olan 4 inşaatçı firmanın bir araya gelerek Önay Grup’u kurduğunu dile getiren Akdaş, İstoç ’un üçte b iri nin inşası, Tercüman Evleri , birçok iş merkezleri ve İsthanbul Evleri gibi projelerin yapımına kendi gruplarından katkı olduğunu ifade etti. Şu anda tüm enerjilerini aktardıkları Önay Garden Residence projesinin 2030’lu yıllarda dahi burada konut sahibi olanları mutlu edecek bir proje olmasını istediklerini söyleyen Akdaş, “Önümüzdeki dönemde Önay Garden bölgenin imaj ını temsil edecek. Projenin konut sektöründe 20 30 yılında dahi tercih edilen bir konseptte olmasını istedik ve farklılığın peşine düştük. Öyleki girişte yer alan lobi 400 metrekare büyüklüğü ile otelleri bile kıskandıracak büyüklükte olacak. Buradan terasa kadar insanların yaşamak isteyecekleri bir proje inşa ediyoruz” diye konuştu.
Projenin yer aldığı lokasyonun ana ulaşım akslarına yakın olduğunu belirten Akdaş, “Önay Garden projesi gerçekleştiğinde metrobüse 200 metre uzaklıkta olacak. Biz bu mesafede servis görevlendireceğiz. Metrobüs gelmezse de zaten şu anda 1 km uzaklıkta” dedi.
KUTU
Yönetim profesyonellere aktarılacak
Projenin asistan ve rezidans hizmet lerinin iyi işleyecek bir sistemde olacağını belirten Akdaş, “İlk iki yıl grup olarak projeyi biz yöneteceğimizi taahhüt ediyoruz. Bu sürede aylık aidatlar ilk yıl 100 TL, ikinci yıl 120 TL olacak. Havuz için 20 TL gibi küçük bir rakam belirledik. Daha sonrada işi profesyonel site yönetimlerine bırakacağız” şeklinde konuştu.
KUTU
Peşin ödemelere yüzde17 indirim
İnşaat konusunda yerine getiremeyecekleri sözler vermediklerini belirten Akdaş, “İnşaatı öz sermaye ile inşa ediyoruz. Faizlerin düşük olduğu bu dönemde müşterilerin kendi belirledikleri şartlarda konut satışı gerçekleştiriyoruz. Tamamı peşin ödemelerin yüzde 17’sine indirim yapıyoruz. Bunun dışında da peşinatların yüzde 15’i indirim kapsamında. Ödeme gücüne göre konut satışı yapılıyor. Sözleşmelerde Mayıs 2012’de teslim edeceğimiz konutları Aralık 2011 sonunda bit irmeyi planlıyoruz” dedi.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com
YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.
 


Geri Dön