28 / 03 / 2024

Onbinlerce kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan çok önemli duyuru!

Onbinlerce kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan çok önemli duyuru!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından kamu kurumlarının depremzedeler için peş peşe attığı adımlara bir yenisi daha eklendi ve SGK, bölge halkı için aldığı önemli kararları duyurdu.



Büyük deprem felaketinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’dan bölge için önemli kararlar geldi.

SGK, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde işveren ve emeklilerin hak ve alacakları üzerindeki haciz işlemlerini kaldırdığını duyurdu.

Onbinlerce kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan çok önemli duyuru!

Depremin vurduğu illerde birçok tedbiri uygulamaya devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeni bir adım daha attı.

Buna göre SGK, depremlerden etkilenen bölgedeki hak ve alacak hacizlerinin kaldırılması yönünde karar verdiğini açıkladı.

Alınan karar kapsamında bölgedeki toplam 251 bin 830 e-mevduat haczi sistemden kaldırıldığı bildirilirken, emekli maaş hacizlerinin de 31 Ağustos 2023'e kadar ertelenmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

SKG tarafından açıklanan erteleme kapsamındaki borçlar sebebiyle 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre yapılan tüm icra takiplerinin durdurulacağı ve  erteleme süresince yeni icra takip dosyalarının açılmayacağı da duyuruldu.


Geri Dön