28 / 03 / 2024

Önder Halisdemir, Ağaoğlu Grubu'ndan ayrıldı!

Önder Halisdemir, Ağaoğlu Grubu'ndan ayrıldı!

Ağaoğlu CEO`su Önder Halisdemir ile Ali Ağaoğlu`nun yolları ayrıldı. Halisdemir`in Linkedln profilinde Ağaoğlu Grubu, geçmişte kalırken, Hasdemir "Bizim ayrılığımız için tıpkı ‘bir zaman sonra aileden ayrılmak’ gibi" değerlendirmesinde bulundu.



Ağaoğlu CEO`su Önder Halisdemir ile Ali Ağaoğlu`nun yolları ayrıldı. Halisdemir`in Linkedln profilinde Ağaoğlu Grubu, `geçmiş`te kalırken, Hasdemir "Bizim ayrılığımız için tıpkı ‘bir zaman sonra aileden ayrılmak’ gibi" değerlendirmesinde bulundu.


Ağaoğlu Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, Ağaoğlu ile yolları ayırdı. Peki ne oldu da Ağaoğlu Grubu ile CEO Dr. Önder Halisdemir’in yolları ayrıldı? Dr. Önder Halisdemir, Ağaoğlu Grubu’nda çalışma ve ayrılma hikayesini imarpanosu.com Genel Yayın Yönetmeni Emre Kulcanay’a açıkladı.


ÖNDER BEY, LİNKEDLN’DAKİ AĞAOĞLU GRUBU’NDAKİ DENEYİM SÜRECİNİZE NOKTA KOYDUNUZ. O DÖNEMİ KISACA DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ?


– “Gruba Mayıs’ta katıldım. Bu süreçte 3 ana konuda sektöre ve pazar payı ölçüsünde gruba katkım oldu:


1. Benim “İkinci Vatan Projesi” adını verdiğim; belli tutarda gayrimenkul alana vatandaşlık verilmesi projesini ortaya atarak oluşturdum. ilaveten kanun teklifi haline getirdim ve ilgililerine sundum. Kabul gördü ve Hükümet, programına aldığını açıkladı. İlk Torba Kanunu’nda çıkar… Sektörün önünü açacak ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.


2. Grubun sermaye piyasalarından 500 milyon lira gibi yüksek bir limitle teminatsız borçlanabilmesini sağlayan tahvil ihraç limitini SPK’ya başvuru sürecini yönettim. Ağaoğlu’nun sermaye piyasalarına büyük bir adımı oldu. İlaveten yine sermaye piyasalarında bazı sektör adına girişimlerim oldu. Detayına girmeyeyim yakında meyvesi alınır..


3. İstanbul Finans Merkezi’nin “Finans Serbest Bölgesi” olması ile ilgili çalışmayı yaptım. İlgililerine sundum. Netice, inşallah zaman içinde alınacaktır. Kesin değil. Mikro olarak da katkı vermeye çalıştım.


PEKİ AYRILIK NEDEN VE NASIL OLDU?


– Ali Bey başta tüm ekiple dostluk ve muhabbetim baki, hepsini çok seviyorum. Bizim ayrılığımız için tıpkı Ali Ağaoğlu’nun babasının yanından ayrılması gibi, ‘bir zaman sonra aileden ayrılmak’ olarak niteleyebiliriz.


YENİ BİR ADRESİNİZ OLACAK MI? BU AYRILIK SEKTÖRDE TRANSFER BOMBASI MI?


– Herhangi bir yerde profesyonel olarak çalışmayacağım. Teklifleri ve projesi olanları dinliyorum. Eylül ayında karar vereceğim. Türkiye’nin önde gelen şirketlerini yöneten CEO’larla ‘Acaba ülkemizin sorun ve gelişim ihtiyaçlarına bir katkı sunabilir miyiz?’ diye bir ekonomik think-thank oluşturma düşüncem var. Biraz ona vakit ayırmak istiyorum.


AYRILIĞI VE PLANLARINIZI NE ZAMAN AÇIKLAMAYI PLANLIYORDUNUZ?


– Ramazan sonrası emlak basınındaki arkadaşlarımızla bir kahvaltı yapar bir araya geliriz…”


 Milliyet


Geri Dön