20 / 04 / 2024

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor!

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor!

İzmir'de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. Cezayir, Mozambik, Fildişi, Sri Lanka gibi ülkelerde farklı ölçeklerdeki projelerle büyüyen Ontan, inşaat şirketinden bir yatırım grubuna dönüşmeyi hedefliyor.



İzmir'de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. Cezayir, Mozambik, Fildişi, Sri Lanka gibi ülkelerde farklı ölçeklerdeki projelerle büyüyen Ontan, inşaat şirketinden bir yatırım grubuna dönüşmeyi hedefliyor. 


ONTAN Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öktem. 2016 yılında ülkede yaşanan bazı bellisizlik ve olumsuz gelişmeler nedeniyle yuıtdışma odaklandıklarını dile getirdi. Ontan İnşaat'ın gelişimini özetleyen Oktenı. inşaat fakültesinden arkadaşı olan Taneı AkçınaıTa 2006 yılında global bir şiıket olma hayaliyle kurdukları Ontan Inşaat'ın kuçıik projelerle inşaat sektöründe başlayan faaliyetleıini yıldan yıla büyüterek. 2010 yılında biten "Hürriyet Konudan" projesi ile büyük projeli işleri başarma evresine ulaştırdıklaıııu söyledi. 


İLK ADRES RUSYA 

Onur Oktem. 2012 yılında Rusya'da gerçekleşen bir proje ile de yurtdışma açıldıklaıını beluterek. "Geçtiğimiz yıllarda Azeı baycan ve Rusya'da birkaç proje gerçekleştirdik. Azerbaycan Baku lekreasyotı projesi. Rusya Sochi Olimpiyat Köyü kapsamında 340 konut kaba inşaatı. Cezayir'de bir Tuık firmasının fabrika tesisi, biyolojik arıtma deposu inşaatı, başka bir Türk şirketinin yaptığı demir çelik fabrikası kazık imalatı işlerini gerçekleştirdik" dedi. Oktenı. ekim ayında Cezayir'de 2 bin ila 5 bin arasında sosyal konut yapımı için ön yeterlilik ihalesine katıldıklarım ve ihalenin sonuçlanmasını beklediklerini belirterek "Bu ülkede 30 bin metrekare inşaat alanına sahip konut projemizin kazık imalatına başladık Projeyi 15 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. 


EN İYİ REZİDANS 

2015 yılında Ontan Bayraklı projesi İle Hürriyet gazetesi öncülüğünde düzenlenen 'Sign Of The City' yarışmasında Tükiye'nin en iyi rezidans ödülünün sahibi olduklarını aktaran Öktem. " Mühendislik kökenli olmamız işlerimizde önemli bir fark yaratıyor" dedi. 


Ekim ayı içinde Sri Lanka Konut Bakanlığına sosyal konut ve lojman projeleri gerçekleştirmek üzere iyi niyet mektuplarımızı ilettik. Mozambik'iıı Başkenti Maputo'da bir yatırım grubuyla birlikte satın alınması yapılan arazide büyük hacimli bil gayrimenkul geliştirme işinde projelendirme çalışmalarımızı tamamladık" diye konuştu. 


GLOBAL ŞİRKET HEDEFİ 

Ontan Grup bünyesinde yerliden yapılanma ile yatırım grubuna dönüşmeyi hedeflediklerini, inşaat ağırlıklı olmak üzeıe grubun diğer faaliyet alanlarım da büyütmeye çalıştıklarını ifade eden Oktem. "Halen inşaat har ici yapı malzemeleri ve gıda sektörlerinde şirketlerimiz var. İleride enerji ve turizm alanında bazı gelişmeler olabilir. Özellikle Cezayir'de sanayi, enerji, turizm ve tarım alanında fırsatlar olduğunu düşünüyoruz" dedi. 


350 MİLYON YATIRIM 

İZMİR'deki yatırımlarını anlatan Onur Öktem. 2016 yılında İzmir'e yaklaşık 120 milyon TL hacminde bir yatırım yaptıklarını ve önümüzdeki yıl için ise bu rakamı 350 milyon TL ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Çok kısa süre içerisinde teslimi gerçekleşecek Ontan Bayraklı ve Ontan Manisa projeleri ve 2016 kasım ayında başlayan Modda Bayraklı projesi ile birlikte yeni projeleri hakkında da bilgi veren Öktem. '2017 yılının ilk çeyreğinde 2 proje lansmanı yapacağız. Bunlardan biri  İzmir  Çınarlı sahil bandında yer alan bir projemizin ilk etabı, diğeri ise İstanbul Atasehir de gerçekleştireceğimiz projemiz olacak. 2017 yılının son çeyreğinde ise yine cok merkezi bir konumda İzmir'de ilk defa gerçekleştirilecek bir ofispark projesi yapacağız" dedi.


Hürriyet EK


Geri Dön