27 / 04 / 2024

OPET yeni motor yağı için Aliağa'da fabrika kuruyor

OPET yeni motor yağı için Aliağa'da fabrika kuruyor

OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, OPET'in madeni yağda sahip olduğu yüzde 13 pazar payını yüzde 17'lere yaklaştırmayı hedeflediğini bildirdi



Ağca, OPET'in madeni yağlar sektöründeki yeni ürünleri “OPET Full Serisi Motor Yağları”nın tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, OPET madeni yağların, OPET'in büyümeyi hedeflediği ve yatırım yaptığı önemli alanlardan birisi olduğunu söyledi.
Ağca, OPET olarak 2009'a bakıldığında tüm ekonomik durgunluğa ve sektördeki daralmaya rağmen pazar paylarını artırdıklarını belirtti.
Türkiye genelindeki istasyonlarının hızla artış gösterdiğini, şu anda 806 tanesi OPET ve 536 tanesi de SUNPET olmak üzere 1300'ün üzerinde istasyonla hizmet verdiklerini bildiren Ağca, bu yıl büyükşehir odaklı olmak üzere 50'ye yakın yeni istasyon açmayı hedeflediklerini kaydetti.
Geçen yılki cirolarının 7.3 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini belirten Ağca, bu yıl geçen yılın üstünde bir hedeflerinin olduğunu kaydetti.

20 milyon dolarlık yatırım
OPET Genel Müdür Yardımcısı Murat Seyhan, OPET'in şu an 30 bin ton üretimi olduğunu belirterek, tek vardiyada yıllık 75 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak yeni madeni yağ fabrikasının da TÜPRAŞ Aliağa rafinerisi yanında kurulacağını bildirdi.
Fabrikanın 40 bin metrekare alan üzerine kurulacağını söyleyen Seyhan, toplam yatırım tutarının 20 milyon doların üzerinde olacağını fabrikada 150 kişinin istihdam edileceğini kaydetti. Fabrikanın bu yıl içinde devreye alınmasının hedeflendiği belirtildi. OPET'in madeni yağları Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya'da 21 farklı ülkeye ihraç ettiğini belirten Seyhan, yeni ürünleriyle birlikte ihracatlarının 20-25 milyon dolar seviyesine ulaşması için çalıştıklarını söyledi.
Milliyet


Geri Dön