28 / 03 / 2024

Oral İnşaat, Nişantaşı'na Değer 16'yı kurdu!

Oral İnşaat, Nişantaşı'na Değer 16'yı kurdu!

Lüks markaların binalarını yapan Oral İnşaat, Nişantaşı'na 'Değer' getirdi



Mimar Kerem Oral, geçtiğimiz günlerde Nişantaşı'nda 'Değer 16' isimli yeni bir binayı yarattı. İlk bakışta 8 katlı bir bina olarak görülebilecek binanın hemen her ayrıntısında yaratıcı uygulamalar görmek mümkün. Mimar Kerem Oral, hem Türkiye'de hem yurtiçinde ünlü lüks markaların inşaatlarını yapan Oral İnşaat'ın yöneticilerinden. Bu markalar arasında Louis Vuitton, Prada, Fendi ve Christian Dior gibi ünlü isimler bulunuyor. Dolayısıyla, Nişantaşı'ndaki bu bina da 'üst düzey lüks yaşam felsefesi'ni destekleyecek şekilde geliştirilmiş. Ama, bu felsefe, çevreyle barışık bir dokuyla örülmüş.

NİŞANTAŞI'NI KOPYA ETMİYORUZ
Mimar Oral, binasını, “Bizim hedefimiz bu binada klasik doku ile barışık, çevreye saygılı ancak modern bir bina yapmak oldu, hem dışı hem de içi alışagelinen niteliklerin çok üzerinde” sözleriyle tanımlıyor. Ve ardından ekliyor: "Bugün Nişantaşı'ndaki mevcut dokuyu kopya etmek değil, Nişantaşı'nın geleceğinin şekillenmesinde söz sahibi olacak bir binayı Nişantaşı'na kazandırmak için çalışıyoruz."
 
İZZET KERİBAR'IN OBJEKTİFİNDEN
Değer 16, Nişantaşı'nda doğa, hava, ışık ve sokakla dolaysız ve yakın bir bağ kurmayı hedeflemiş. Bunu da başarmış. Köşe konumu ve özel 'Bay Window' dizaynı sayesinde binadaki her daire bol ışık alıyor. Binanın girişinde Meteorus diye adlandırılan özel bir granit, cephesinde ise ‘wet look' - ıslak görünüş veren siyah granitler bezeli… Hakiki deri kaplama posta kutuları, abanoz ağacından yapılmış lambriler, deri efekti sonlama ile bitirilmiş yer granitlerinin binanın resepsiyonunda yarattığı etki dikkat çekici… Modern mimarinin sanatla birleşmesini simgeleyen daimi fotoğraf sergisi Değer 16'nın ayrılmaz bir parçası. Kat hollerinde usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar'ın özgün fotoğrafları sergileniyor.

8 katlı bina, 5 özel mağaza ile 1. katında ofis, diğer katlarda konut olarak kullanılabilecek 60 metrekare ile 150 metrekare arasındaki 12 daireden oluşuyor. Her normal katta iki büyük, bir de stüdyo tipi daire, açık ve kapalı mutfak, banyo, portmanto dolabı ile donatılmış. Rezidanslardaki mutfaklarda tüm cihazlar mevcut. Zemin kaplamaları ithal masif meşe ve lamine parke kullanılmış. Banyolar temperli cam duş kabin, lüks vitra, lavabo ve ithal alt dolabı, ankastre rezervuarlı küvet, zemin ve duvarlar ithal İtalyan bej mermer kaplamalı olarak dizayn edilmiş. Arzu edenler dekore edilmiş rezidansları kiralayabiliyor.
Milliyet/Emlak eki


Geri Dön