19 / 04 / 2024

Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne Çevre Yönetim Birimi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne Çevre Yönetim Birimi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan müracaatlar sonrasında Çevre Yönetim Birimi Yeterlilik Belgesi alan Ordu Büyükşehir Belediyesi, artık çevre ile ilgili kendi çalışmalarında tüm kontrolleri yapabilmeye yetkili olacak.



Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Yönetim Birimi kuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan müracaatlar sonrasında Çevre Yönetim Birimi Yeterlilik Belgesi alan Ordu Büyükşehir Belediyesi, artık çevre ile ilgili kendi çalışmalarında tüm kontrolleri yapabilmeye yetkili olacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne taş ocakları, konkasör ve asfalt plent tesisleri, mezbahalar, atıktan türetilmiş yakıt tesisi ve atık kabul tesisleri 10 Eylül 2014 tarih ve 29115 sayılı Resmi gazete’de yayınlanan Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında gerekli izinlerin alınması için Çevre Yönetim Birimi kuruldu.

Büyükşehir Belediyesi tesislerinde çevresel değerlerin ve ekolojik dengenin tahribini, bozulmasını ve yok olmasını önlemek, mevcut bozulmaları gidermek, çevreyi iyileştirmek ve geliştirmek, çevre kirliliğini önlemeye yönelik tüm çalışmaların kontrolü, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek.

Eski Ordu Çevre İl Müdürü Selahattin Aydın’ın Daire Başkanlığını yaptığı Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Dairesi’nce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan müracaatlar sonucunda, 21.01.2015 tarihinde ÇYBYB-807 Belge No’lu “Çevre Yönetim Birimi Yeterlilik Belgesi” alınmıştı.


Milliyet


Geri Dön