20 / 04 / 2024

Ordu Büyükşehir'den 'Belde Evleri'yle ilgili açıklama!

Ordu Büyükşehir'den 'Belde Evleri'yle ilgili açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milletvekili Ergün Taşcı'ya akıbetini sorduğu Ordu'daki binayla ilgili Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'den açıklama geldi.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milletvekili Ergün Taşcı'ya akıbetini sorduğu, "Belediye Başkanı Hilmi Güler'e kaç kez söyledim, nasıl yıkmazsınız?" dediği, 'İlave Revizyon Nazım İmar Planı'nca iptal edilip, inşaatına ara verilen, 12'şer katlı 3 blokun da olduğu Belde Evler Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, "Belde Evler'le ilgili sürecin sonuna yaklaştığımızı düşünüyorum. Kıyılar halkımıza aittir. Kararlılığımız aynıdır. Bizde yanlışa yer yoktur" diye konuştu.

Milliyet'te yer alan habere göre; Karadeniz kıyısında, yeşille mavinin bir araya getirildiği Ordu'da, 3 blok olarak inşa edilen, tamamlandığında 17 katlı olması planlanan bina inşaatları için bölgenin silüetini bozması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından harekete geçildi. Büyükşehir Belediye Meclisi, oy birliği ile yatay mimarinin esas alınması için daha önceki kentin 'İlave Revizyon Nazım İmar Planı'nı iptal etti. Kararla birlikte şu an 12'şer katlı olan bu 3 blokun da olduğu çok katlı bina inşaatlara ara verildi.

'KARARLILIĞIMIZ AYNI'

Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bahse konu binaların son durumuna ilişkin Ordu Milletvekili Ergün Taşcı'ya akıbetini sorup, "Ben Belediye Başkanı Hilmi Güler'e kaç kez söyledim, nasıl yıkmazsınız?" dediği, 'İlave Revizyon Nazım İmar Planı'nca iptal edilerek, inşaatı durdurulan, şu an 12'şer katlı 3 blokun da olduğu çok katlı binalarla ilgili açıklama yaptı. Yıkım sürecinde sona gelindiğini kaydeden Güler, "Belde Evler'le ilgili sürecin sonuna yaklaştığımızı düşünüyorum. Kıyılar halkımıza aittir. Kararlılığımız aynıdır. Bizde yanlışa yer yoktur" şeklinde konuştu.

100 BİN İMZA TOPLANMIŞTI

Özel Proje alanında yeni binaların da yapılacağı Durugöl Mahallesi'nde bulunan küçük göl de kurtarılacak. Göle yapılacak binaların durdurulması amacıyla çevreciler ve sivil toplum kuruluşlarınca başlatılan imza kampanyasıyla 100 bin imza toplanmıştı.

Ordu'da şehrin silüetini bozan Belde Evler projesine, mahkeme devam dedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ordu'da kentin silüetini bozan bina hala yıkılmadı mı?


Geri Dön