25 / 04 / 2024

Ordu Çikolata Park projesinde inşaat başladı!

Ordu Çikolata Park projesinde inşaat başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; bir süre önce ihale edilen ve yer teslimi yapılan Çikolata Park Projesi’nde, yüklenici firmanın ilk kazmayı vurarak çalışmalara başladığını söyledi.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; bir süre önce ihale edilen ve yer teslimi yapılan Çikolata Park Projesi’nde, yüklenici firmanın ilk kazmayı vurarak çalışmalara başladığını söyledi.


Başkan Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı’nın yakınında 53 dönüm alan üzerine inşa edilecek Çikolata Park Projesi’nin yaklaşık maliyetinin 8 milyon 362 bin lira olduğunu ifade etti.  Yıllık ortalama 600 bin ton ile dünyada en çok fındık üretimi yapılan Ordu’da hayata geçirilecek bu proje ile birlikte Ordu’nun en önemli tarımsal ürünü olan fındığa değer katıp, fındığın tanıtımını yaparak, tüketimini artırmaya yönelik farklı uygulamalar geliştireceklerini söyleyen Başkan Yılmaz; “Ordu’nun en önemli tarımsal ürünü olan fındığa değer katmaya ve fındığın tanıtımını yaparak tüketimini artırmaya yönelik farklı uygulamalar geliştiriyoruz. Çikolata Park Projesi de bu anlamda uyguladığımız sembol projelerden birisidir. Bu proje ile bölgedeki fındık satışı ve fındıklı ürün çeşitliliğini artırmanın yanı sıra Ordu’nun turizm ve ekonomik yapısına önemli etkiler yapacak bir cazibe alanı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.


PARK AYNI ZAMANDA BİR DİNLENME ALANI OLACAK


Çikolata Park’a gelen ziyaretçilerin çikolata üretim aşamalarını görebilecekleri alanlar ile butik çikolata satışı yapılacak dükkânların yer alacağını belirten Başkan Yılmaz; “Müze binası, restoran ve kafeteryaları içeren kapalı alanların yanı sıra halı saha, tenis kortu, çok amaçlı spor sahası, temalı çocuk oyun alanları, bisiklet parkuru,  yürüyüş yolları, amfi, gösteri alanları, seyir terasları ve geniş yeşil alanların da bulunacağı Çikolata Park, insanların kent ortamından uzaklaşıp deniz ve yeşille çevrili bir mekânda çikolata tadında vakit geçirebileceği bir dinlenme alanı olarak da hizmet verecek” şeklinde konuştu.


ORDU’YU KALKINDIRACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ


Ordu’yu kalkındıracak projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz; “Söz verdiğimiz gibi Ordu’yu ayağa kaldıracak yatırımları bir bir gerçekleştiriyoruz. Gülyalı’dan Akkuş’a kadar bütün ilçelerimizde birbirinden önemli projelerimiz var. Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı devam ediyor ve diğer bir kısmının da projesi yapılıyor. Hemşerilerimizden aldığımız emanetin hakkını verebilmek için ekiplerimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 


Ordu Olay



Geri Dön