28 / 03 / 2024

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.



Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.


Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile birlikte Ordu’da turizm hareketlendi. Temeli 2011’de atılan ve deniz üzerine inşa edilen Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk havaalanı olma özelliği taşıyan, denize 29 milyon ton taş dökülerek inşa edilen Ordu-Giresun Havaalanı 22 Mayıs’ta açıldı. Havaalanının açılması ve tarifeli seferlerin başlaması ile birlikte beklenen oldu ve Ordu’da turizm hareketlendi.


"YATIRIMCILARI KONAKLAMA SEKTÖRÜNE YÖNLENDİRECEĞİZ"

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, havaalanının açılmasının ardından Ordu’da belgeli tüm otellerin dolduğunu açıkladı. Ordu’da önceki yıllarda turizmde yaşanan en büyük sıkıntının ’otellerin doldurulamıyor’ olduğunu ifade eden Toparlak, havaalanın açılması ile bu durumun tam tersine döndüğünü vurguladı. Ordu’ya gelen yatırımcılara konaklama tesisleri kurmaları konusunda teklif yapacaklarını aktaran Toparlak, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Yurt içinden ve yurt dışından birçok turiste ev sahipliği yapıyoruz. Bu günlerde bunun en somut örneğini otellerin dolu olmasından görebiliyoruz. Şu anda belgeli otellerimizin tamamında boş yer kalmadığını görüyoruz. Havaalanının turizme olan etkisi şehrin her köşesinde hissedebiliyoruz, restoranlarımız cıvıl cıvıl, gerçekten gözle görülür bir artış yaşanıyor. Kısa vadede somut verilere baktığımızda bu durum çok iyi. Uzun vadede baktığımız da biz bütün verileri topluyoruz ve istatistiklerini çıkarıyoruz. Bu zamana kadar önemli sorunlarımızdan bir tanesi otelleri dolduramamaktı ama şimdi oteller doldu. Bundan sonraki aşamada bizim üstümüze düşen görev yatırımcılara konaklama alanları inşa ettirmek olacak" diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön