19 / 04 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı yarın açılıyor!

Ordu-Giresun Havalimanı yarın açılıyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 22 Mayıs 2015 Cuma günü açılacak olan Ordu-Giresun Havalimanı’nda incelemelerde bulundu..



Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 22 Mayıs 2015 Cuma günü açılacak olan Ordu-Giresun Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.


15 soruda Ordu Giresun Havaalanı!


Beraberinde Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Gülyalı Kaymakamı Mehmet Akif Köse, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ile birlikte incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan ve yüklenici firma yetkililerinden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının son durumu hakkında bilgi aldı.

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının pist, apron, terminal binası, kule ve diğer birimlerini gezen ve incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 22 Mayıs 2015 Cuma günü gerçekleştirilecek açılış töreninin yapılacağı alanda da incelemelerde bulunarak, alınan tedbirleri gözden geçirdi.


Ordu ve Giresun Valileri ile birlikte Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Ordu-Giresun Havalimanı, hep rüyasını gördüğüm bir yatırımdı. 1996 yılında Ordu ve Giresun halkı kendi arasında para toplayarak, havalimanı inşaatını başlatıyorlar. Tabii bu tür büyük yatırımların vatandaşın katkılarıyla olması mümkün değil, son derece profesyonelce yapılması gerekiyor. Yapılan sadece temizliktir. İnşallah Cuma günü görkemli bir açılışla, bu yatırımın ihtişamına yakışır bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın Başbakanımızın teşrifleriyle açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.





Milliyet


Geri Dön