29 / 03 / 2024

Ordu Kutluca Camisi’nin restorasyonu durduruldu!

Ordu Kutluca Camisi’nin restorasyonu durduruldu!

Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Kutluca köyünde bulunan ve 40 yıldır ibadete kapalı olan Kutluca Camisi’nin restorasyonu geçici bir süreliğine durduruldu.



İkizce ilçesinde bulunan 550 yıllık tarihe sahip ‘çivisiz cami’ olarak bilinen Laleli Eski Camisi’nin ardından Ordu’nun en eski ikinci camisi olma özelliğine sahip Kutluca Camisi’nin restorasyon projesi yeniden revize edilecek. Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylanan projeleri doğrultusunda Mayıs ayında yapılan restorasyon ihalesinin ardından öngörülemeyen durumlar ortaya çıkınca projenin revize edilmesine karar verildi. Revize restorasyon ve çevre düzenlemesi projeleri koruma kuruluna gönderilirken, işe süre uzatımı verildi. Revize projenin onaylanmasının ardından işe devam edilecek.


ESKİPAZAR CAMİSİ DE RESTORE EDİLECEK

Bu arada 1380 yıllarında Hacıemiroğulları tarafından inşa edilen, 1781 yılında Şebinkarahisar mutasarrıfı Hüseyin Battal Paşa tarafından onarılan, 1939 depreminde yıkılarak yeniden onarılmasına rağmen günümüzde sadece giriş kapısı ve portalı kalan, minaresi ise 1877 yılında eski minarenin kaidesi üzerine yapılan Eskipazar Camisi de restore edilecek. Halen restorasyon projesinin hazırlanması için etüt çalışmalarının yapıldığı Eskipazar Camisi’nin 2015 yılı sonuna kadar ihalesinin yapılmasına çalışılıyor.


Hürriyet


Geri Dön