16 / 04 / 2024

Ordu Mesudiye'nin yeni belediye binasının temeli atıldı!

Ordu Mesudiye'nin yeni belediye binasının temeli atıldı!

ORDU'nun Mesudiye Belediyesi yeni hizmet binası temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine Mesudiye Kaymakamı Mehmet Uslu, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, belediye meclis üyeleri, resmi kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.



 ORDU'nun Mesudiye Belediyesi yeni hizmet binası temel atma töreni gerçekleştirildi.


Temel atma törenine Mesudiye Kaymakamı Mehmet Uslu, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, belediye meclis üyeleri, resmi kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Yeni binanın engelli ve yaşlı vatandaşlar düşünülerek yapıldığını ifade eden Başkan İsa Gül “Gül gibi Mesudiye diye başladığımız bir serüvende hayaller gerçek olmaya başlıyor. Mesudiye’nin yeni yüzü, yeni kimliği ile halkımız tanışmaya başladı. İlçemizde başlattığımız değişim devam ediyor. İşte biz de bu değişime ortak olabilmek için Mesudiye’nin büyükşehir kapsamında 68 mahalleden ibaret olduğunu düşünerek ve bunlara daha iyi hizmet verebilmek, kolaylıklar sağlayabilmek için yeni hizmet binası yapıyoruz. 16 dükkan, 2 kat belediye hizmet binası ve kültür merkezinde oluşan yeni belediye hizmet binamız 2 bin metrekare kapalı alandan oluşmaktadır. Bir yıldan daha kısa zamanda bitecek projemiz, İlçemizdeki kentsel dönüşümünde öncüsü olacak. Projemizin mimarisi Mesudiye’mizin tarihi Kaymakamlık binasından esinlenerek çizilmiştir. Yeni hizmet binamızda bodrum girişleri işyeri pasaj, 1 ve 2inci kat belediye hizmet binası olarak, çatı katı ise çelik konstirisyon olacak ve Kültür merkezi olarak kullanılacak. Yeni hizmet binamızın ilçemize hayırlı olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum. “dedi.


ESKİ BELEDİYESİ BİNASI YIKILACAK


Yeni hizmet binasının Hamidiye parkı karşısına temelinin atılmasının ardından, eski bina ile ilgili sorulara da cevap veren Belediye Başkanı Gül, "Halkımızı asla mağdur durumda bırakmayacağız, yeni hizmet binamızın bodrum katı pasaj olacak ve esnafımız kullanabilecek. Bir sene gibi kısa bir sürede tamamlamayı düşünüyoruz. Eski belediye binası yıkılarak meydan çalışması yapılacak ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak daha güzel daha gösterişli bir meydan haline getirilecek" diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön