19 / 04 / 2024

Ordu yılda 1 milyon turist ağırlamayı planlıyor!

Ordu yılda 1 milyon turist ağırlamayı planlıyor!

Arapların Karadeniz Bölgesi’ne ilgisini değerlendiren Ordu, turist kapma yarışına dahil oldu. Ordu’da Araplara özel turizm tesisleri yaptıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Hedefimiz yılda 1 milyon turist” dedi.



Mayıs 2015’te açılan havalimanı Ordu’nun kaderini değiştiriyor. Ulaşım sorununu çözen il turizm atağına kalktı. Şehir, yeni liman, kayak tesisi ve otel projeleri ile yeni bir çehreye kavuşmaya hazırlanıyor. Ordu Belediyesi’nin davetlisi olarak katıldığımız toplantıda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ile bir araya geldik. ‘Havalimanı bizim ufkumuz açtı’ diyen Enver Yılmaz, Ordu’yu turizm şehri yapmak için çalışmalara başladıklarını dile getirdi ve şunları söyledi: “Bir yılda 3 tane 5 yıldızlı otel açılacak. Bunun yanında Araplara özel ahşap ve geniş odalı tesisler yapmaya başladık. Kayak tesisi yaptığımız Çambaşı bölgesi 35 tane bungalov ev yapacağız. Boztepe’de de 40 tane bu tip yapı planlıyoruz.”


Turizm tesisleri yaparken doğal dokuyu korumaya da özen gösterdiklerini belirten Yılmaz, “Ortadoğulu turist Tabzon’dan şikayetçi. İşin bakirliğini masumluğunu bozmamak gerek. Trabzon bozdu. Ayder’e 5 katlı otel olmaz. Biz Boztepe’de zamanında imara açılan yerleri satın aldık. Kamulaştırma için 4.5 milyon lira ödedik. Orada bir otel bir de peyzaj çalışması olacak” dedi. Henüz Ordu’da yatak kapasitesinin yeterli olmadığını ama çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Yılmaz, 2017 sonrası yılda 1 milyon turist beklediklerini söyledi. Yılmaz, Türkiye’ye gelen her bir Arap turist ortalama 3 bin dolar bıraktığına da dikkat çekti. Ordu’nun projeleri hakkında bilgi veren Yılmaz “Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’ni seneye açılıyoruz. 800 milyon lira yatırım yapılacak Ünye Limanı projesinin ise 2017’de başlamasını öngörüyoruz. Şehri ikiye bölne Melet Irmağı projesi için de ihale yapıldı ve 1 kilometresi başladı. Melet ırmağı çevresine yaşam merkezi kurulacak. Bir de havalimanı yanına butik çikolata üretimi için ‘Çikolata Park’ kuruyoruz” diye konuştu. 


YATIRIMA GELİYORLAR


Ordu’nun bugüne kadar tanıtım eksikliği nedeniyle turist çekemediğini belirten Vali Balkanlıoğlu ise “Körfez’den 80 gazeteciyi Ordu’ya davet ettik. Tur operatörleri ile de buluştuk. Ortadoğu’da ulusal basında ‘Ordu cennet bahçelerinden bir bahçe’diye haberler yapıldı” dedi. Arapların Türkiye’yi güvenli liman gördüğü için mülk aldığını belirten Balkanlıoğlu, yatırımcı grupların da Ordu’da milyar dolarlık yatırımlar planladığını dile getirdi.



Hürriyet



Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı



Ortadoğuluların cennet bahçelerinden bir bahçe olarak tanımladığı Ordu eko turizmde yeni bir gelecek arıyor.


Ortadoğuluların cennet bahçelerinden bir bahçe olarak tanımladığı Ordu eko turizmde yeni bir gelecek arıyor. Hala fındık, kivi ve bal üretiminde Türkiye'nin bir numaralı üreticisi durumunda olan Ordu, havalimanın devreye girmesiyle birlikte turizmde de atağa geçmeyi bekliyor. İl özellikle Ortadoğu turisti hedefliyor. Turizm alanındaki çalışmalarından bahseden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasıyla 8 ayda Ordu'ya gelen turist sayısında yüzde 44'lik artış yaşandığını söyleyerek, "300 binlerden 480 binlere geldi. 2017'den sonra ise bu rakamın 1 milyona çıkmasını bekliyoruz" dedi. Yıllık turizm geliri 1 milyar lirayı bulan komşuları Trabzon'un ağırlıkla Suudi Arabistanlı turist ağırladığını anlatan Yılmaz, kendilerini ise Fas, Tunus, Mısır, Katar gibi Ortadoğu'nun genelinden turist beklediklerini kaydederek, "Bu amaçla Ortadoğu'dan 70'e yakın gazeteciyi getirerek Ordu'yu tanıttık" dedi.

Arap turist kişi başı 3 bin dolar gelir bırakıyor

Gelen Arap turistin kişi başına 3 bin dolar gibi yüksek gelir bıraktığına dikkat çeken Enver Yılmaz, "Üstelik 7- 8 kişi geliyorlar. Ancak artık insanlar 5 yıldızlı otel yerine butik otellerde kalmak istiyor. Çambaşı'da bungalov tarzı evler yapıyoruz. Boztepe'de 70 dönüm alanı 4.5 milyon liralık bir bedelle kamulaştırdık. Burada da Boztepe modelini uygulayacağız. Ayrıca dağ başında yıl boyunca kullanılmayan evler var. Bunları da turizmde değerlendirmek istiyoruz " diye konuştu. Yılmaz, 1 yıl içinde ilde 3 adet de 5 yıldızlı otel açılacağını kaydetti. Ordunun 121 kilometrelik sahil bandının mavi bayraklı özelliğe sahip il olmasıyla da diğer illerden ayrıştığını dikkat çeken Yılmaz, "150 yaylası bulunan Ordu olarak özellikle eko turizmde ilerleyerek bu alanda bir numara olmayı planlıyoruz" dedi.

Yılmaz ayrıca, şu anda yapımı yüzde 98 tamamlanan Çambaşı kayak merkezinin yanında Ortadoğulu bir yatırımcıdan golf turizmi talebi geldiğini kaydetti. Yılmaz, yatırımcının yaz aylarında golf turizmi amacıyla yer baktığını söyledi.

TEDES'le trafik sorununu bitirdi

Sahil yolunda günlük 125 bin araç geçtiğini belirten Yılmaz, Tokyo'da gördüğü Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ni uygulamaya koyarak trafik sorunu çözdüklerini ve 1.5 aydır ölümlü trafik kazası olmadığını söyledi.

Melet Irmağı'nda büyük dönüşüm başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fransa'nın Cannes şehrinde yapılan dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM'de yatırım değeri 2 milyar lirayı bulan 4 projesini tanıtmıştı. Enver Yılmaz, fuarda Hilton Oteli'nin üst düzey yetkilisinin Ordu'da otel açmak için bilgi aldığını ve anlaşmak üzere olduklarını söyledi. Fuarda tanıtılan Ünye Konteyner Limanı'nın, tüm Karadeniz bölgesini etkileyecek ve Türk Cumhuriyetlerine de hizmet verecek bir yatırım olduğunu açıklayan Yılmaz, 800 milyon TL yatırım bedeli taşıyan limanın Samsun ve Trabzon limanlarından daha korunaklı olacağını kaydetti. Yılmaz, yatırımın 2017 yatırım planına alındığını vurguladı. Melet Irmağı'nda dönüşüm çalışmalarının da başladığını belirten Yılmaz, "Çok amaçlı turizm ve rekreasyon aksının oluşturulmasının amaçlandığı aks üzerinde otel, marina, kültür merkezi, amfi tiyatro, ticaret birimleri, aquapark, çocuk köyü yer alacak. Irmağın 3 kilometrelik bölümünde dönüşüm yapılacak" dedi.


Dünya


Geri Dön