24 / 04 / 2024

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı yıkıldı!

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı yıkıldı!

Ordu’da 2 yıl önce gerçekleşen 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 9 kişinin de yaralandığı sel baskınından sonra Ünye’de kamulaştırılıp, yıkımına başlanan dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatının yıkım çalışmaları tamamlandı.



Ordu'da 2 yıl önce gerçekleşen, 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 9 kişinin de yaralandığı sel baskınından sonra Ünye’de kamulaştırılıp, yıkımına başlanan, dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatının yıkım çalışmaları tamamlandı. Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, dere yataklarının imara açılmaması yönünde çalışma başlattıklarını vurgulayarak, imar planlamalarının da artık buna göre gerçekleşeceğini açıkladı.

Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Ordu'nun Ünye, Fatsa, Perşembe, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde 7 Ağustos 2018'de sel gerçekleşirken 1 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı. 9 köprünün yıkıldığı, 820 noktada heyelanın olduğu bölgede, 18 ev de boşaltıldı. 43 bin 476 dekarlık alandaki 809 ton fındık, selden zarar görürken, 165 milyon TL'lik zarar yaşandı. Ünye’de Cevizdere Irmağı yatağına  inşa edilen 4 katlı fabrika binası için ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından harekete geçildi. Arsasıyla beraber kamulaştırılan ve Hazine adına kayıt altına alınan, 4 katlı betonarme binanın yıkımına karar verildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, 3 Ocak 2020'de binanın yıkım çalışmalarına başladı. Yaklaşık 1 ay süren çalışmaların ardından 4 katlı fabrika inşaatının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Dere yatakları imara açılmayacak

Yıkım çalışmalarıyla ilgili bilgi aktaran Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, dere yatağında yer alan fabrika inşaatının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bulunduğunu ifade edere, "Yıkım için ilk olarak binanın kamulaştırılması yapıldı ardından yıkım çalışmasına geçildi. 3 Ocak'ta başlayan yıkım çalışmaları, yaklaşık 1 ay sürdü. Hükümetimiz, dere yataklarında bulunan yapılaşmaya karşı önlemler alıyor. Bu kapsamda biz de belediye olarak dere yataklarının imara açılmaması yönünde çalışma başlattık. İmar planlamalarımızı yaparken, buna göre hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı binaya yıkım kararı!

Ordu Ünye'de dere yatağındaki 4 katlı binanın yıkımına başlandı!

 


Geri Dön