20 / 04 / 2024

Ordu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Ordu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi ziyaret etti..



Ziyaretin ardından açıklama yapan Enver Yılmaz, “Ordu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 6 Mart’ta kentsel dönüşümle ilgili sözleşme imzalanacak” dedi. Ordu ‘da bazı bölgelerin riskli alan ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Resmi gazete’de yayımlandığını belirten Başkan Yılmaz, Altınordu ilçesi sınırları içindeki belirli bölgelerin Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un 2. maddesi uyarınca riskli alan ilan edildiğini vurguladı. Yılmaz, “Kentsel dönüşüm artık fiili olarak iliklerimize kadar işleyecek önemli bir konu. Bundan sonra yerel yönetimler deyince en fazla konuşacağımız konu ilk etapta Altınordu ilçemizde başladığımız kentsel dönüşüm projeleri olacak. Bu konu hayatımızın önemli gündemlerinden bir tanesi olacak. Tabi biz Altınordu, Fatsa, Ünye ve Gürgentepe ilçelerimizde projeleri hayata geçireceğiz. Bu ilçelerimizden Gürgentepe’de sadece konut yapım amaçlı bir kentsel dönüşüm talebine başvurmuştuk. Altınordu ilçemizdeki kentsel dönüşümümüzde Otogar, Öğretmenler Sitesi ve Eski Sanayi dediğimiz alanın Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Altınordu ilçemizin ilk kentsel dönüşüm bölümünün Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlar Kurulu imzası gerçekleştirildi ve Resmi Gazete’de yayımlandı” diye konuştu.


“STADYUM 100 MİLYON LİRA İLE PROGRAMA ALINDI”

Yılmaz, şöyle devam etti:

“Altınordu ilçemizden mevcut stadyum alanımızla ilgili, Cumhuriyet Otoparkı ve sebze pazarını denizle buluşturacağımız bu alanla ilgili çok aceleci değiliz. Çünkü stadyumun mevcut yerinden taşınıp yeni yerine yapılma sürecimiz var. O da nereden baksanız iki yıllık bir süreci bulacak. Biz burada eski sanayi ve otogar kadar çok aciliyetli ve hızlı davranmıyoruz. Stadyum da Türkiye’de Devlet Planlama Teşkilatı onayından geçen ve yatırım programına alınan tek stadyum. 100 milyon liralık bir bedelle programa alındı. İnşallah biz Mart ayı içinde stadyumumuzun temelini atıp yaklaşık 14 ayda stadyumu teslim etmeyi planlıyoruz. Bittikten sonra mevcut stadyumu yıkacağız ve spor kompleksimize taşınmış olacağız. Fatsa’da ve Ünye ilçemizde de bakanlığımızla koordinasyon halindeyiz ve hiçbir aksaklığımız yok.”


“BİZ YIKILMASI GEREKENLERİ YIKACAĞIZ, YAPILMASI GEREKENLERİ YAPACAĞIZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Keşke bir gücümüz olsa da şu şehri yeniden bir imar etsek. İşte yıkmaya başladık. Efirli’de kıyı kenar çizgisi ve jandarmanın tesisinden başladık, yıktık. Polisin tesisleri vardı, yıktık. Karşıda Kumsal Restoran vardı, tam 22 yıldır mahkeme kararı olmasına rağmen, mahkeme tarafından kesinleşmiş hüküm tesis edilmesine rağmen 22 yıldır yıkılmayan bir yerdi. Biz yıkılması gerekenleri yıkacağız, yapılması gerekenleri yapacağız. Benim ya da Büyükşehir Ordu’nun yıkması önemli değil. Şimdiye kadar yıkılmaması bir sorun ve yıkacağız. Kıyı kenar çizgisinde bir tane dahi tecavüzlü alan bırakmayacağız. İmkanımız olduğunda da kentsel dönüşümün ilk bölümünde de vatandaşlarımızın muvafakatını alacağız. Sahil şeridindeki Karadeniz sahil yolumuz, Yalı Camii’nden İmam Hatip’e kadar giden Zübeyde Hanım Caddemiz dışında bizim şehir içinde otobüslerin gireceği bir tane caddemiz yok ama şehir büyüdü. Ordu’nun nüfusunun düştüğünden bahsedilirken, Altınordu ilçemiz 10 bin nüfus artırdı. Kendi içinde ilçelere taşıma yapılmasına rağmen şekli anlamda dolayısıyla Altınordu, Ünye, Fatsa ilçelerimiz ciddi bir nüfus alacak ve her gün büyüyecek. Konutlar yapılıyor, derhal bitiriliyor. Kentsel dönüşüm Ordu’da bir ihtiyaç. Bu ihtiyaç, görsellik açısından ihtiyaç ama teknik anlamda da bir zaruret. Bahsettiğimiz ve yıkmayı planladığımız binaların en yenisi 30 sene önce yapılmış. Yapılan binaları biz 30 yıl sonra ancak yıkma aşamasına gelebildik. Ve burada da hiçbir vatandaşı mağdur etmeden onların muvafakatını almak suretiyle ve o psikolojik güveni sonuna kadar vermek suretiyle yapacağız ve vatandaşlarımızla birebir ilgileneceğiz” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön