25 / 04 / 2024

Ordu'da riskli 69 ev tahliye edildi!

Ordu'da riskli 69 ev tahliye edildi!

Ordu'nun Gölköy ilçesine bağlı Sarıca Mahallesi'nde, heyelan tehdidi altında bulunan gece saatlerinde 69 hane, tedbir amacıyla boşaltıldı.



Ordu'nun Gölköy ilçesine bağlı Sarıca Mahallesi'nde, ilçe belediye ve polis ekipleri, son 1 haftadır devam eden yağışlar nedeniyle gece saatlerinde heyelan riski altında bulunan evlere ulaşıp, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ekiplerin uyarıları sonucu, heyalan tehdidi altındaki binalarda 69 hane, tedbir amacıyla boşaltıldı. Evlerini terk eden mahalle sakinleri, geceyi akrabalarının evlerinde geçirmek zorunda kaldı. Vatandaşların bazıları da Sağlık Meslek Lisesi pansiyonuna yerleştirildi. Mahallelilerin, riskin azaldığı bölgede bugün yeniden evlerine dönmeye başladığı kaydedildi.

'TEDBİRLERİMİZİ ALDIK'

Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ, heyelanın bölgede yıllardır etkili olduğunu, bu yıl özellikle kış mevsimi ile birlikte etkisini artış gösterdiğini kaydetti. Uludağ, "Bölgemizde yağmur ve sel var. Bu yağışlar heyelanı tetikleyebilir ihtimaline karşı mahallemizde vatandaşlarımız uyarılarak tahliye edildi. AFAD ve İlçe Kaymakamlığımız gerekli çalışmaları yürütüyor. Belediye olarak gerekli tedbirlerimizi de aldık. Bölgemiz çok yağış aldığından heyelanlarla karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu. 

AFAD TEKNİK ÇALIŞMA BAŞLATMIŞTI

Diğer yandan, bölgede yağan karın erimesiyle kış döneminde etkisini gösteren heyelan sonrasında tarım arazileri ve yollarda yarıkların oluşması, yüksek gerilim hattı direklerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan mahallede, bir çok tedbir alındı. Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ekipleri de mahallede zemin etüt çalışması başlatıldı.


Geri Dön