23 / 04 / 2024

Ordu'daki mega projeler Cannes'da tanıtılacak!

Ordu'daki mega projeler Cannes'da tanıtılacak!

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasıyla Arap akınına uğrayan Ordu’da arazi fiyatları 1’e 10 arttı. Kent şimdi de Cannes'da mega projelerini Avrupalı yatırımcılara tanıtacak.



Fransa’nın Cannes kentinde her yıl düzenlenen MIPIM Gayrimenkul Fuarı, bu sene Türkiye’den şirketlerin yanı sıra pek çok Belediyeye de ev sahipliği yapacak. Belediyeler de aynen şirketler gibi projelerini sergileyip, finansman için yatırımcı arayacaklar. Ordu Büyükşehir Belediyesi de bu sene MIPIM’de projelerini sergilecek belediyelerden bir tanesi. 4 büyük projeyle fuara katılmayı planlayan Ordu Belediyesi, burada yaklaşık 2 milyar TL değerinde projeyi yabancı yatırımcıyla buluşturacak. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "MIPIM’e 320 milyon TL’lik havalimanımız, 300-400 milyon dolar yatırım bedelli Ünye Limanı, 50 milyon TL’lik Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi ve120 milyon TL’lik Melet Irmağı projelerimizle katılıyoruz. Hedefimiz Ordu’ya yabancı yatırımcı çekmek. Şimdiden 22 Avrupalı yatırımcı grubuyla Cannes’de görüşmeler gerçekleştirmek üzere sözleştik" değerlendirmesinde bulundu. 


İSTANBUL’LA YARIŞIYOR 


Belediye Başkanı Yılmaz, Avrupa’nın ve Türkiye’nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanın Ordu’da yer aldığını hatırlatarak, "Havalimanının açılışıyla birlikte kent Arap yatırımcıların da ilgi odağı oldu. Fiyatlar 1’e 10 arttı. Sahilde metrekare fiyatlarımız İstanbul’la yarışıyor. Rakamlar 10 bin TL’nin üzerine çıktı. Araplardan talep çok ancak arz yok. Bu yüzden belediye olarak önümüzdeki günlerde arazi üretmek için çalışmalara başlayacağız" diye de devam etti. 


Lükse değil, doğallığa geliyorlar


Havalimanının açılmasıyla şehirdeki turist oranının önemli ölçüde artığını vurgulayan Yılmaz, "Şu anda yataklarımızın yüzde 99’u dolu. 5 yıldızlı oteller, yeni yatırımlar şehrimize geliyor” diye konuştu. Arapların Ordu’daki doğal ortamı sevdiğini anlatan Yılmaz, “Araplar bize 5 yıldızlı otel odası göstermeyin, bahçesinde horozların gezdiği doğal ortam arıyoruz diyorlar. Bu anlamda da çok avantajlıyız" dedi.


Çikolata parkı geliyor


Yılık 300 bin tonla Türkiye fındık üretiminin yüzde 40’ını karşılayan Ordu, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük fındık ihracatçısı. Çikolata sektörünün de geliştiği şehirde Belçika’daki Çikolata Park’larının bir benzeri planlanıyor. 


Hedef  2 milyon turist


Yayla turizmi, kış turizmi, eko turizm ve alternatif turizm faaliyetlerin geliştirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü anlatan Belediye Başkanı Yılmaz, "Hedefimiz yılda 2 milyon turist" değerlendirmesinde bulundu. 


Akşam


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ordu, değeri 2 milyar lirayı bulan dört projesiyle dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı Mipim’e katılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’ın hedefinde ‘butik’ bir büyükşehir oluşturmak var


Ordu Büyükşehir Belediyesi şehrin en büyük projeleriyle Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı Mipim’e gidiyor. Özellikle geçen yıl Türkiye’den belediyelerin yoğun ilgi göstererek il ve ilçelerini tanıttıkları fuarda Ordu’nun yaklaşık değeri 2 milyar lirayı bulan 4 projesi yer alacak.

 

Tanıtılacak projeler, 1.2 milyar TL’yi bulan Ünye limanı projesi, 320 milyon liralık Ordu-Giresun havalimanı, 120 milyon liralık Melet Irmağı projesi ve 50 milyon liralık Çambaşı Kayak Tesisi olacak. Yabancı yatırımcı gereksinimi içinde olmadıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ortaklık ve şehrin tanıtımı için orada olacaklarını kaydetti. 


Başkan Yılmaz, Mipim’de ağırlıklı olarak Avrupalılardan oluşan ve toplantı talebi aldığı 20’nin üzerinde firmayla ikili görüşmeler de yapacak. 


Başkan Yılmaz, projelere kamu yatırımlarının sürdüğünü belirterek, şehrin hızla gelişiminin ardından tanıtılması ve bilinir hale gelmesinin zamanının geldiğini dile getirdi. Şehri yaşanabilir, temiz, cazip, butik bir büyükşehir haline getirmek dışında amaçlarının olmadığını anlatan Yılmaz, “Bu büyük projeleri görerek şehre gelmeleri başka yatırımlarda da Ordu’da olmalarını gündeme getirir. Mesela büyük kentsel dönüşüm projelerimiz var. Türk ve yabancı büyük firmalar gelmek istiyor, bizim daha orta ölçekli firmalarımız ise onlara ortak olabilirler” dedi. 

Araplar ilgileniyor

Tamamı deniz doldurularak yapılan dünyanın ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın bölgede arazi fiyatlarını 10 katın üzerinde artırdığını anlatan Yılmaz, “Havaalanından önce ve havaalanından sonra diye gelişimi ayırsak abartmış olmayız. Metrekaresi 70-100 lira arasında değişen arsalar şimdi 2 bin liraya kadar çıkıyor. Sahil hattında arazi metrekareleri ise 10 bin lirayı geçiyor” diye konuştu. 


Ünye konteyner limanı, tüm Karadeniz ve ülkeye hizmet verecek şekilde tasarlanıyor. Çalışmalara, toplam 3 bin metrelik yeni dalgakıran inşası ile başlanacak ve 500 bin metrekareye ulaşacak terminal stok sahasında kaya dolgusuna geçilecek. Toplam 652 dönüm alanı kapsayan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi ise Türkiye’nin 5. büyük kayak tesisi olacak. Melet Irmağı projesiyle de Ordu kentinin Melet ırmağı ile ayrılan batı ve doğu bölgelerini birleştirecek bir çekim merkezi oluşturmak amaçlanıyor. 


Ordu’nun yapı itibariyle geniş arazileri olmadığını anlatan Yılmaz, özellikle Körfez ülkesinden şeyhlerden işadamlarına kadar herkesin Karadeniz’de ev sahibi olmak istediğini hatırlattı. Yılmaz, “Ancak yeterli arz yok. Arsa oluşturup burada yeni konut alanları yapacağız. İstanbul’daki müteahhitlerden de talep var” dedi.

 

Çikolata gibi park geliyor...

Enver Yılmaz, Ordu’nun yurtiçine ve yurtdışına en fazla göç veren şehir sıralamalarında hep ilk 3’te olduğuna dikkat çekerek, kış nüfusu 750 bin olan şehrin yazın 2 milyona çıktığını anlattı. 


Yılmaz dünyanın en büyük fındık üreticisi şehri olan Ordu’da bir yıl içinde havalimanına yakın bir bölgede ‘Çikolata Park’ açacaklarını da söyledi. 64 dönüm alana yapılacak yatırımla butik çikolata üretimi yapılacağını belirten Yılmaz, “12 milyonluk yatırımı yapmadan önce Avrupa’daki örnek projeleri inceledik. Biz bu tesisin yanına gezi ve Oyun alanları da yapacağız” dedi.  


Milliyet


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Geçenyıl 2 milyar dolarlık fındık ihracatı gerçekleştiren Ordu'daki 4 proje dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de görücüye çıkacak. Deniz üzerine kurulan 300 milyon liralık Ordu-Giresun Havalimanı, yatırım değeri 400 milyon dolan bulan Ünye Limanı, 120 milyon TL'lik Melet Irmağı Projesi ve 50 milyon liralık Çambaşı Kayak Tesisleri'nin tanıtılarak kente yatırımcı çekilmesi hedefleniyor. 


Ordu Büyükşehir Başkanı Enver Yılmaz, MIPIM'de sergileyecekleri projeler içinde en büyük yatırım miktarına sahip olan Ünye Limanı'nın 3 etaplı yapılacağını anlattı. Yılmaz, şu an faaliyette olan Ünye Konteyner Limanı'nın, tüm Karadeniz bölgesini etkileyecek ve Türk Cumhuriyetleri'ne de hizmet verecek bir yatırım ve işletme anlayışıyla tasarlandığını belirtti. Yılmaz, Ünye Konteyner Limanı'nın Türkiye'yi tüm Karadeniz'de lider hale getireceğini söyledi. 


Havalimanına İsviçre modeli 


Ordu-Giresun'un dünyada deniz doldurularak yapılan 3. havalimanı olduğunu söyleyen Yılmaz, aynı zamanda tamamı denizde olan tek havalimanı özelliği taşıdığım belirtti. Yılmaz, yıllık 3 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanının kamulaştırma bedeli olmadığı için Muş Havalimanı ile aynı maliyetle yapıldığım dile getirdi. Yılmaz, havalimanın mayıs itibariyle uluslararası uçuşlara açılacağını Almanya ve Avusturya'dan seferlerin başlayacağını kaydetti. 


Havalimanı yanında Belçika ve İsviçre'deki gibi Çikolata Parkı oluşturulacağını aktaran Yılmaz, bu parkta butik çikolata markalarının satışının yapılacağını söyledi. 


Toplam 652 dönüm alanı kapsayan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 5'inci büyük kayak tesisi olacağını ifade eden Yılmaz, 2 bin metre rakımdaki tesisin günlük 1.500 kişi kapasiteli projelendirildiğini ifade ederek, "Tesisin denize uzaklığının 60, havalimanına uzaklığı ise 76 kilometre. Yeni yapılan havalimanın da etkisiyle proje tamamlandıktan sonra kış turizmine yönelik ciddi bir artış hedefleniyor" dedi. Enver Yılmaz, Ordu Melet Irmağı Çevresi Kentsel Tasarım Projesi ile çok amaçlı turizm ve rekreasyon aksının oluşturulmasının amaçlandığını ve aks üzerinde sırasıyla, otel, marina, kültür merkezi, amfi tiyatro; ticaret birimleri, aquapark, çocuk köyünün yer alacağını sözlerine ekledi.


Fiyatlar Maslak ile yarışıyor 


Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da üç ilçede kadınlar için plaj oluşturduklarını söyledi. Yılmaz, kadınlar plajından 1 lira gibi sembolik bir ücretin alındığını ve günde 3 bin kişinin kullandığını aktardı Enver Yılmaz, Ortadoğu'dan gelen turistlerin Ordu'dan gayrimenkul almak istediklerini ancak kentte arsa olmadığı için talebi karşılayamadıklarını söyledi. 


Ordu sahilde yer alan arsaların fiyatlarının Maslak ile aynı fiyata satıldığını aktaran Yılmaz, "Buna rağmen satmak isteyen de yok" dedi. Gelenlerin 5 yıldızlı otel yerine bahçesinde tavuğun gezdiği ev tarzı ortamlarda kalmak istediğini anlatan Yılmaz, bu talep için arsa üretmeye çalışacaklarını açıkladı. 


Dünya


Haber Hürriyet gazetesinde şu şekilde yer aldı;


GEÇEN yıl deniz üstüne yapılan havalimanı ile dikkat çeken Ordu yeni altyapı ve turizm yatırımları ile adından söz ettirecek. Liman, kayak merkezi , kanal ve çikolata park gibi projelerle değişime hazırlanan Ordu, yurtdışından da yatırımcı bekliyor.

Yapılan ve planlanan 2 milyar liralık yatırımla Ordu’yu bambaşka bir şehir yapacaklarını belirten Ordu Büyükşehir Başkanı Enver Yılmaz, 15-18 Mart’ta Fransa’daki gayrimenkul fuarı Mipim’e katılacaklarını söyledi. Fuar aracılığı ile yatırımcıları Ordu’ya çekeceklerini belirten Yılmaz, “Şehri uçuracağız, Ordu’yu Paris yapacağız demiyorum. Amaç yaşanabilir butik bir büyükşehir yaratmak. Ordu ne sanayi ne de kültür kenti olacak. Ordu doğası ve turizmi ile fark yaratabilir” dedi. Yılmaz, 4 gün Avrupalı yatırımcı şirketler ve fonlarla birebir görüşmeler yapacaklarını kaydetti. 

Ordu’nun 4 projesi Cannes’da tanıtılacak. Bu projeler hakkında bilgi veren Yılmaz, “320 milyon liralık havalimanı şehre büyük değer kattı. Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’ni 50 milyon lira yatırımla tamamladık. 652 dönüm alanda konaklama imkanı da var. Bu merkeze ilave yatırımlar planlanıyor. 400 milyon dolar yatırım yapılan Ünye Limanı büyütülecek. Melet Irmağı projesi ise şehrin merkezinde. 120 milyonluk yatırım bu yıl başlayacak. Şehrin ortasından 8 kilometre boyunca akan Melet ırmağı çevresine yaşam merkezi kurulacak. Irmak etrafına marina, otel, açık hava müzesi, amfi tiyatro, aqua park ve çocuk köyü yapılacak” dedi. 

ARAP İLGİSİ

Ortadoğulu turistlerin Ordu’ya ilgi gösterdiğini belirten Yılmaz, bölgede hem ev hem de arsalara talep olduğunu ancak yeterli arz olmadığını belirtti. Arsa üretimini arttırmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, “Arsa yaratıp burada yeni konut alanları yapacağız. İstanbul’daki müteahhitlerden de talep var. Bin dönümlük bir alanda da kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz” dedi. Turizmin geliştiği bölgede yatakların doluluk oranın yüzde 99 olduğunu söyleyen Yılmaz, “Önümüzdeki yıl 2 tane 5 yıldızlı otel açılacak. Ama yabancı turist ağırlıklı olarak doğal dokunun olduğu tesisleri istiyor” dedi.  Ordu’daki en büyük sorunun ulaşım ve altyapı eksikliği olduğunu ifade eden Yılmaz, bu yıl gerekli çalışmaların yapılacağını, 2017’nin ise Ordu için sıçrama yılı olacağını ifade etti. 

Çikolata Park

Enver Yılmaz Ordu’da bir yıl içinde havalimanına yakın  bir bölgede ‘Çikolata Park’ açacaklarını söyledi. 64 dönüm alana yapılacak yatırımla butik çikolata üretimi  yapılacağını belirten Yılmaz, “ 12 milyonluk yatırımı yapmadan önce Avrupa’daki örnek projeleri inceledik. İsviçre ve Belçika’da butik çikolata yapımı yaygın. Biz bu tesisin yanına gezi ve oyun alanları da yapacağız” dedi. Yılmaz, Ordu’nun fındık, kivi ve bal üretiminde Türkiye’de lider il olduğunu dile getirdi. 

1’E 10 değer kazandı

Mayıs 2015’te açılan havalimanı ile bölgede arsa değerlerinin arttığını belirten Enver Yılmaz, “Arsalar ortalama 1’e 10 değer kazandı. Altınordu’da metrekaresi 70-100 lira olan yerler bin 500-2 bin lirayı gördü. Arsalara alıcı var ama sahipleri satmak istemiyor” dedi. Sahil şeridinde fiyatların daha da yükseldiğini belirten Yılmaz şunları söyledi: “Sahilde arsa fiyatı İstanbul’da Maslak ve Kadıköy ile yarışır. Metrekare fiyatı 10 bin TL üzerinde.” Ordu’da 121 kilometre denizin tamamın mavi bayraklı olduğunu belirten Yılmaz, 3 ilçede kadınlar plajı da açtıklarını kaydetti. 

Hürriyet


Haber Sabah'ta şu şekilde yer aldı;

Ordu Büyükşehir Belediyesi şehrin en büyük projeleriyle Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı Mipim'e çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Geçen yıl Türkiye'den belediyelerin yoğun ilgi göstererek il ve ilçelerini tanıttıkları fuarda Karadeniz'in incisi Ordu, yaklaşık değeri 2 milyar lirayı bulan 4 projesini tanıtacak. Projeler arasında en dikkat çekeni ise 1.2 milyar TL'yi bulan Ünye limanı. Ayrıca 320 milyon liralık Ordu- Giresun havalimanı, 120 milyon liralık Melet Irmağı projesi ve 50 milyon liralık Çambaşı Kayak Tesisi de fuarda tanıtımı yapılacak projeler arasında. Yabancı yatırımcıya ihtiyaç duymadıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ağırlıklı olarak Avrupalılar'dan oluşan 20'nin üzerinde firmayla ikili görüşmeler yapacaklarını söyledi. Başkan Yılmaz, projelere kamu yatırımlarının sürdüğünü belirterek, şehrin hızla gelişiminin ardından tanıtılması ve bilinir hale gelmesinin zamanının geldiğini dile getirdi. Şehri butik bir büyükşehir haline getirmek istediklerini anlatan Yılmaz, "Bu büyük projeleri görerek şehre gelmeleri, başka yatırımlarda da Ordu'da olmalarını gündeme getirir. Mesela büyük kentsel dönüşüm projelerimiz var. Yerli ve yabancı büyük firmalar gelmek istiyor. Orta ölçekli firmalarımız onlara ortak olabilirler" dedi. 

ARAZİ FİYATI % 20 ARTTI 

Tamamı deniz doldurularak yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bölgede arazi fiyatlarını 10 katın üzerinde artırdığını anlatan Yılmaz, "Metrekaresi 70-100 lira arasında değişen arsalar şimdi 2 bin liraya kadar çıkıyor. Sahil hattında arazi metrekareleri ise 10 bin lirayı geçiyor" diye konuştu. 

ARAPLAR'IN YATIRIM ADRESİ HALİNE GELDİ

Ordu'nun yapı itibariyle geniş arazileri olmadığını anlatan Yılmaz, özellikle Körfez ülkesinden şeyhlerden işadamlarına kadar herkesin Karadeniz'de ev sahibi olmak istediğini hatırlattı. Yılmaz, "Ancak yeterli arz yok. Arsa oluşturup burada yeni konut alanları yapacağız. İstanbul'daki müteahhitlerden de talep var" dedi. 

12 MİLYONLUK ÇİKOLATA PARK

Enver Yılmaz, kış nüfusu 750 bin olan şehrin yazın 2 milyona çıktığını anlattı. Yılmaz dünyanın en büyük fındık üreticisi şehri olan Ordu'da bir yıl içinde havalimanına yakın bir bölgede 'Çikolata Park' açacaklarını da söyledi. 64 dönüm alana yapılacak yatırımla butik çikolata üretimi yapılacağını belirten Yılmaz, "12 milyonluk yatırımı yapmadan önce Avrupa'daki örnek projeleri inceledik. Biz bu tesisin yanına gezi ve oyun alanları da yapacağız" dedi. 

Sabah


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı;


Ordu, yeni altyapı ve turizm yatırımlarını Avrupa’ya tanıtacak. Fransa’da düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM’e 4 projesiyle katılacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yurt dışından da yatırımcı bekliyor.

ORDU Büyükşehir Belediyesi, değeri yaklaşık 2 milyar lirayı bulan 4 projesiyle, 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından MIPIM’e katılıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin fuarda tanıtacağı projeler arasında 400 milyon dolarlık Ünye limanı projesi, 320 milyon liralık Ordu-Giresun Havalimanı, 120 milyon liralık Melet Irmağı projesi ve 50 milyon liralık Çambaşı Kayak Tesisi bulunuyor.
 

Ordu’nun dereleri yatırıma akıyor!

 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ortaklık ve şehrin tanıtımı için fuara katılacaklarını belirterek, “Şehrin hızlı gelişiminin ardından tanıtılması ve bilinir hale gelmesinin zamanı geldi” dedi. Ordu’yu yaşanabilir, temiz, cazip, butik bir büyükşehir haline getirmek dışında amaçlarının olmadığını anlatan Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Bu büyük projeleri görerek şehre gelmeleri başka yatırımlarda da Ordu’da olmalarını gündeme getirir. Mesela büyük kentsel dönüşüm projelerimiz var. Türk ve yabancı büyük firmalar gelmek istiyor, bizim daha orta ölçekli firmalarımız ise onlara ortak olabilirler” dedi.
 
Tamamı deniz doldurularak yapılan dünyanın ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın bölgede arazi fiyatlarını 10 katın üzerinde artırdığını anlatan Yılmaz, “Havaalanından önce ve havaalanından sonra diye gelişimi ayırsak abartmış olmayız. Metrekaresi 70-100 lira arasında değişen arsalar şimdi 2 bin liraya kadar çıkıyor. Sahil hattında arazi metrekareleri ise 10 bin lirayı geçiyor. Geniş araziler de yok. İnsanlar da satmıyor” diye konuştu.
 

Kayak merkezi ve Ünye limanı fuarda

 
- Ünye Konteyner Limanı, tüm Karadeniz ve ülkeye hizmet verecek şekilde tasarlanıyor. Çalışmalara, toplam 3 bin metrelik yeni dalgakıran inşası ile başlanacak ve 500 bin metrekareye ulaşacak terminal stok sahasında kaya dolgusuna geçilecek.
 
- Toplam 652 dönüm alanı kapsayan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, Türkiye’nin 5. büyük kayak tesisi olacak.
 
- Melet Irmağı projesiyle de Ordu’nun batı ve doğu bölgelerini birleştirecek bir çekim merkezi oluşturmak amaçlanıyor. Projeyle çok amaçlı turizm ve rekreasyon aksı oluşturulacak.
 

Çikolata Park geliyor

 
ENVER Yılmaz,  Ordu’da bir yıl içinde havalimanına yakın bir bölgede ‘Çikolata Park’ açacaklarını söyledi. 64 dönüm alana yapılacak yatırımla butik çikolata üretimi yapılacak.

Vatan

Geri Dön