26 / 04 / 2024

Ordu'nun sorunları makro projelerle çözülüyor!

Ordu'nun sorunları makro projelerle çözülüyor!

Ordu’da uzun ömürlü içme suyu alt yapısı inşa eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı makro projelerle birden çok mahallenin su sorununa çözüm üretiyor.




Ordu’da uzun ömürlü içme suyu alt yapısı inşa eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı makro projelerle birden çok mahallenin su sorununa çözüm üretiyor. Hazırlanan projeyle Çambaşı Yaylası ve Kabadüz ilçesinin yüksek kesimlerinden getirilecek içme suyu, Kabadüz ilçesiyle Altınordu ilçesinin yakın mahallelerine ulaştırılacak.

 
KABADÜZ VE ALTINORDU’NUN MAKRO İÇME SUYU PROJELERİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 

Bölgesel projeler hazırlayarak, dağınık yerleşim yerlerinin içme suyu sorunlarına neşter vurmayı hedefleyen Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Çambaşı Yaylası ve Kabadüz ilçesinin yüksek rakımlı bölgelerindeki su alma yapısı ve kaptaj yapıları aracılığıyla elde ettiği suları, Kabadüz ilçesiyle Altınordu ilçesinin yakın mahallelerine ulaştırmak için çalışmalara başladı. Proje kapsamında Kabadüz ilçesi Karakiraz Mahallesi ve Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde 5.500 metre isale hattının imalatı tamamlanırken, geriye kalan 2.100 metrenin imalat çalışmaları hızla sürdürülüyor.

 

Zor arazi şartlarında özveriyle çalışan OSKİ ekipleri,  isale hattı çalışmalarının yanı sıra ayrıca Büyükşehir Belediyesinin sıcak asfalt programına denk gelen yerleşim yerlerine yapacağı 1.000 metre şebeke hattının  imalat çalışmalarını da tamamladı.

 

PROJE YILLARA YAYILARAK SÜRDÜRÜLECEK

 

Hazırlanan makro projeyle birlikte,  yapımına başlanan içme suyu hattının Kabadüz ilçesine bağlı Akgüney ve Kirazdere Mahalleleri ile Altınordu ilçesine bağlı Hürriyet, Bayramlı, Şenocak, Ataköy ve Gökömer Mahallelerine kadar uzatılması hedefleniyor. Bölgede devam eden yatırım çalışmalarının yıllara yayılarak sürdürülmesi planlanıyor.

 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön