29 / 03 / 2024

Ordu'ya bilim merkezi müjdesi!

Ordu'ya bilim merkezi müjdesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Kent Konseyi 3. Olağan Seçimli Genel Kurulu ile başkanlığa seçilen Doç. Dr. Özgür Enginyurt ve Yürütme Kurulu üyelerini makamında kabul etti.




Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Kent Konseyi 3. Olağan Seçimli Genel Kurulu ile başkanlığa seçilen Doç. Dr. Özgür Enginyurt ve Yürütme Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

 

Kent Konseyi işbirliğiyle yürütülecek ilk projenin stardını veren Başkan Enver Yılmaz, Karşıyaka Tenis Kortu’nun bulunduğu alana kurulması planlanan ve alternatif tıp konseptiyle oluşturulacak Bilim Merkezinin müjdesini verirken, bu yatırımla Ordu’nun prestijinin daha da artacağını söyledi.

 

BÜYÜKŞEHİRE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

 

İlk ziyaretlerini yürütme kurulu üyeleriyle birlikte Başkan Yılmaz’a gerçekleştirdiklerini söyleyen Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, “Büyükşehir Belediyemizi örnek bir belediye olarak gösterme yolunda ilerliyorsunuz. Bizler de Kent Konseyi olarak, bu anlamda her türlü desteği size vermeye hazırız” dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ, “FAYDALI İŞLERE İMZA ATACAĞINIZA İNANIYORUM”

 

Büyükşehir Kent Konseyinin diğer illerle kıyaslandığında kuruluş süreci ve yapılanmasını en iyi yürüten kent konseylerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “Kent Konseyimizin bir önceki yönetiminde bulunan arkadaşlarla da oldukça uyumlu çalıştık. Onların sunduğu fikirlerin bazılarını uygulama fırsatımız da oldu. Kent konseylerinin siyasi görüşü temsilden ziyade, mümkün olduğu kadar toplumun tüm birimlerini kendi içinde barındıran bir yapısının olması gerekiyor. Sizi ve yönetiminizi tebrik ediyor ve faydalı işlere imza atacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

 

ORDU’YA BİLİM MERKEZİ MÜJDESİ

 

Kent Konseyi yönetimiyle bir araya gelen Başkan Yılmaz, ortak çalışmanın ilk ayağını da oluşturdu. TÜBİTAK’ın Türkiye’de bazı illere bilim merkezi yapma kararı aldığını, Büyükşehir olarak kendilerinin de bu anlamda talepte bulunduklarını ve bilim merkezinin yerinin de belirlendiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Karşıyaka Tenis Kortu’nun bulunduğu alana yapmayı planladığımız bilim merkezinin içeriğinin alternatif (tamamlayıcı) tıp olmasını planlıyoruz. Türkiye’de şu anda, bu projeyi çalışan bir birim yok. Bunu hayata geçirebilecek en iyi enstitü mahiyetindeki birim de Ordu’ya kurulacak bilim merkezi olabilir. Binayı biz yapacağız, iç donanımı ise tamamen TÜBİTAK tarafından oluşturulacak. Bilim Merkezi Projesi, ilimiz açısından prestij olacaktır” şeklinde konuştu.

 

 


Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön