28 / 03 / 2024

Ordu'ya havaalanından pahalı asfalt!

Ordu'ya havaalanından pahalı asfalt!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kısa süre önce 309 milyon liraya ihalesini yaptığı 752 kilometrelik asfaltlama çalışması törenle başladı. Asfaltlama çalışmasının maliyetinin Ordu-Giresun Havalimanı'nın maliyetini aşması bekleniyor



Ordu Büyükşehir Belediyesinin kısa süre önce 309 milyon liraya ihalesini yaptığı 752 kilometrelik asfaltlama çalışması törenle başladı.


Cumhuriyet Mahallesi'nde Ordu Üniversitesinin karşısında bulunan şantiye alanında düzenlenen törene Vali irfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ile davetliler katıldı.


Vali Balkanlıoğu, törende Osmanlı Devleti döneminde Sivas Valiliği yapan Halil Rıfat Paşa'nın 'Gidemediğin yer senin değildir' sözünü anımsatarak, yol hizmetinin önemine değindi.


Geçmişte İl Özel İdaresinin köy yollarının asfaltlanması için çaba sarf ettiğini anımsatan Balkanlıoğlu, "Geçmişte İl Özel İdaremiz, köy yollarının standardını yükseltmek için hep çabalamış, asfalt yol yapmaya gayret etmiş. Bölgemizin coğrafi şartları ve tabiat koşulları bu yolları çabuk aşındırmış. Bir şey yapılacaksa mükemmel yapılmalı” diye konuştu.


Sıcak asfalt çalışmasının pahalıya mal olsa bile uzun yıllar devam edecek güzel bir yatırım olduğunu anlatan Balkanlıoğlu, ”Yol, her şeyden önemli. Bir yere ulaşamıyorsak, hastamız olduğunda ambulans gelemiyorsa, acil durumda hemen çıkıp bir yere gidemiyorsak, orada kalmanın, dağ başında beklemenin de kıymeti yoktur” dedi.


​- Havalimanının maliyetini aşacak


Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da 309 milyon liraya mal olacak projenin 3 yılda tamamlanacağını belirterek, sıcak asfalt projesinin Ordu-­Giresun Havalimanı'ndan daha pahalı olacağını kaydetti.


Yılmaz, şöyle konuştu:


"Bu proje katma değer vergileriyle 309 milyon liraya mal olacak. 3 yıllık çalışma süresinde yapılan bu yollar bütçemizin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturacak. Dünya'nın 3., Avrupa’nın ise 1. havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, deniz doldurulmak suretiyle yapılıyor ve maliyeti 270 milyon lira, muhtemelen 300 milyon lirayı bulayacak. Bugün temelini attığımız sıcak asfalt yol ihalesinin maliyeti 309 milyon lira olarak havaalanını geçecek. Bu bakımdan Ordu'nun en büyük projesi olarak tarihe geçecek. Ayrıca, Ordu'daki grup ve ara yolların tamamı da bu kapsamda yapılacak." 


Konuşmaların ardından Balkanlıoğlu, Yılmaz, protokoldekiler ve davetliler tarafından kurdele kesilerek, projeye başlandı.


AA




Geri Dön