23 / 04 / 2024

Ordu'ya iki yeni gölet inşa edilecek!

Ordu'ya iki yeni gölet inşa edilecek!

Ordu’da su depolama kapasitesinin arttırılması, büyük sulama projeleri dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve yöreye içme suyu sağlanması amacıyla planlama ve projeleri bitirilip ihale aşamasına getirilen 5 göletin yanı sıra 2 adet yeni göletin planlamasına başlandı.




Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, göl-su çalışması kapsamında 5 göletin inşaat çalışmaları başladı. Bir göletin inşaatının sürdüğü Ordu’da 2 yeni göletin planlamasına geçildi.


5 gölet inşaatına başlandı

Buna göre, bu yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenen göletler şöyle açıklandı:

“Çaybaşı ilçesinin İlküvez Mahallesi ile İkizce ilçesinin Yoğunoluk, Devecik ve Kaynartaş Mahallelerine yılda 2 milyon metreküp içme suyu sağlayacak olan İlküvez Göleti, Çaybaşı ilçesi ile Ünye-Tekkiraz ve İnkur Mahallelerine yılda 2 milyon 21 bin metreküp su sağlayacak olan Çağlayan Göleti, Korgan ilçesine yılda 1 milyon 800 bin metreküp su sağlayacak olan Korgan Göleti, Kumru ilçesi ve civar yerleşim birimlerine yılda yaklaşık 3 milyon metreküp su sağlaması hedeflenen Kumru Göleti ve Gölköy ilçesi ve civar yerleşim birimlerine yılda 3 milyon 830 bin metreküp içme suyu sağlayacak olan Gölköy-Kırtaş Göleti.”

Ordu Üniversitesi kampüs alanı içerisinde ihalesi yapılan ve inşaat çalışmaları devam eden gölet ile daha önce aşırı yağışlarda su baskınlarına uğrayan kampüs alanı 3 bin dekar alan taşkınlardan korunacak.


2 yeni gölet daha

Öte yandan DSİ Genel Müdürlüğü Kabadüz ve Mesudiye ilçelerine içme suyu sağlanması amacıyla iki adet gölet yapılmasını planladı. Halen ön inceleme raporları onaylanan ve planlama raporları hazırlanan Kabadüz Göletinden Çambaşı Yaylası’na yılda yaklaşık 1 hektometreküp (yılda 10 bin litre) su sağlanması hedefleniyor.

Mesudiye ilçesi kırsal kesimine yılda 2.19 hektolitre su sağlaması hedeflenen göletin planlaması da sürüyor.



Milliyet


Geri Dön