19 / 04 / 2024

Ordu'ya yeni otogar geliyor!

Ordu'ya yeni otogar geliyor!

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde TOKİ ve Memurkent Konutları'nın bulunduğu araziye yapılacak olan Altınordu Terminal Projesi trafiği rahatlatacak. Mayıs ayında ihaleye çıkacak olan terminal toplam 22 bin m2’lik alan üzerine inşa edilecek.



Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce Mayıs ayında ihaleye çıkacak olan yeni terminalin hizmete girmesi ile birlikte, özellikle şehir trafiğinde yoğunluk oluşturan mahalle ve ilçe minibüsleri tek çatı altında toplanacak. Kendi elektriğini de kendi üretecek olan yeni terminal, toplam 22 bin m2’lik alan üzerine projelendirildi.



Ordu ya yeni otogar geliyor!

 

MİNİBÜSLER YENİ TERMİNAL’DE TOPLANACAK

 

Altınordu ilçesinde  TOKİ  ve Memurkent konutlarının bulunduğu boş araziye yapılacak Altınordu Terminal Projesi, özellikleri bakımından hem kendi enerjisini üretecek hem de şehir içinde dağınık vaziyette bulunan ilçe ve mahalle minibüslerini bir çatı altında toplayarak trafiği rahatlatacak.

 

Ordu ya yeni otogar geliyor!


TERMİNAL GÜNEŞ PANELLERİ İLE DONATILACAK

 

Hizmete girmesi ile birlikte Altınordu ilçe merkezinde ara yollarda bulunan ve trafik yoğunluğuna da sebep olan dağınık mahalle dolmuşlarını tek çatı altında toplanacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ata sanayi bölgesinde çevre yoluna bağlantılı ve geçiş güzergahında, TOKİ konutlarının bulunduğu boş araziye yapılacak olan yeni terminalin Mayıs ayında ihaleye çıkacağını ve güneş panelleri sistemi ile kendi kullanacağı enerjiyi kendisinin üreteceğini ifade etti. 22 bin m2’lik bir alanda projelendirilen terminalin güneş panelleri ile donatılacağını ve harcadığı enerjiyi üreterek çevreyle uyumlu olacağını söyleyen Başkan Yılmaz: “Yeni terminal, genişliği ve hacmi ile ihtiyaçlara rahatlıkla cevap verecek. Özellikle ana ve ara yollarda bulunan ilçe ve mahalle duraklarındaki minibüsler de otogarda toplanarak şehir içinde oluşturdukları kalabalık ortadan kaldıracak” diye konuştu.


Ordu ya yeni otogar geliyor!


TERMİNAL BİNASI 3 BİN 177 M2

 

3 bin 177 m2’lik terminal binasından oluşan projede, 18 adet Kırsal Terminal park alanı (İlçe minibüsü), 32 adet otobüs park alanı (Şehirlerarası), 54 adet minibüs park alanı, 16 adet midibüs park alanı, 90 araçlık kapalı otopark, 60 araçlık açık otopark, 16 adet peron, 2 adet kafeterya, 6 adet dükkân bulunuyor.




Ordu Belediyesi 


Haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


 ORDU Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu İlçesi'ne yeni otogar yapılacağı, ihalesinin de Mayıs ayında gerçekleştirileceği belirtildi.


Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yeni terminalin hizmete girmesi ile birlikte, özellikle şehir trafiğinde yoğunluk oluşturan mahalle ve ilçe minibüslerinin tek çatı altında toplanacağı belirtildi. Kendi elektriğini de kendi üretecek olan yeni terminalin 22 bin metrekare alan üzerine kurulacağı da belirtildi. 


Altınordu İlçesi'nde TOKİ ve Memurkent konutlarının bulunduğu boş araziye yapılacak Altınordu Terminal Projesi, özellikleri bakımından hem kendi enerjisini üretecek hem de şehir içinde dağınık vaziyette bulunan ilçe ve mahalle minibüslerini bir çatı altında toplayarak trafiği rahatlatacak.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ata Sanayi bölgesinde çevre yoluna bağlantılı ve geçiş güzergahında, TOKİ konutlarının bulunduğu boş araziye yapılacak olan yeni terminalin Mayıs ayında ihaleye çıkacağını ve güneş panelleri sistemi ile kendi kullanacağı enerjiyi kendisinin üreteceğini söyledi. Terminalin güneş panelleri ile donatılacağını ve harcadığı enerjiyi üreterek çevreyle uyumlu olacağını anlatan Başkan Yılmaz, "Yeni terminal, genişliği ve hacmi ile ihtiyaçlara rahatlıkla cevap verecek. Özellikle ana ve ara yollarda bulunan ilçe ve mahalle duraklarındaki minibüsler de otogarda toplanarak şehir içinde oluşturdukları kalabalık ortadan kaldıracak" dedi.


3 bin 177 metrekarelik terminal binasından oluşan projede 18 adet kırsal terminal park alanı, 32 adet otobüs park alanı, 54 adet minibüs park alanı, 16 adet midibüs park alanı, 90 araçlık kapalı otopark, 60 araçlık açık otopark, 16 adet peron, 2 adet kafeterya, 6 adet dükkan yer alacak.


Hürriyet



Geri Dön