26 / 04 / 2024

Orhan Akçay kimdir?

Orhan Akçay kimdir?

Ağaoğlu Omak Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Akçay kimdir? Ali Ağaoğlu'nun kuzeni olan Orhan Akçay inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? Orhan Akçay hangi projeleri gerçekleştirdi?



Orhan Akçay kimdir?

1950’lerde Trabzon’dan İstanbul’a Orhan Akçay, Ağaoğlu Omak Yönetim Kurulu Başkanı. Likör fabrikası arazisi ihalesine Viatrans-Meydanbey ortaklığıyla birlikte Ağaoğlu Omak ismiyle girerken Ali Ağaoğlu’ndan izin istemiştir.


Baba mesleği inşaatçılık olan Orhan Akçay, 1950’li yıllarda geldiği İstanbul’da Ümraniye Lisesinin orta kısmında ortaokulu okuduktan sonra Kabataş Erkek Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı. 


Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Akçay, okuldayken üst düzey finansman yöneticisi olmak isterken, kariyerine inşaat alanında devam etti. 


Ağaoğlu Omak İnşaat projeleri..

Meşelipark Apartments, Gürpınar Konakları, Şile Dream Houses, Çekmeköy Akbirlik Sitesi, Solakoğlu İş Merkezi 1.Blok, Solakoğlu İş Merkezi 2.Blok, Bulgurlu İş Merkezi, Ziverbey Dedem Apartmanı, Ziverbey Neşe Apartmanı, Ziverbey Kent Apartmanı, Acıbadem Çemen Sk., Acıbadem Çemen Sk., Ümraniye Akçay Apt. ve Ümraniye İstiklal Mh. Miraç Sk.


Hürriyet Gazetesi haberi; (22.08.2009) 

Seyrantepe ihalesine Aşçıoğlu İnşaat önderliğindeki konsorsiyumla giren Ağaoğlu Gama İnşaat’ın sahibi Orhan Akçay, ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’nun da kuzeni. Ali Ağaoğlu, “Halamın oğlu Orhan Akçay da bu ihaleye, Aşçıoğlu İnşaat ile birlikte girdi. Zaten Ali Sami Yen Stadı yanındaki Likör Fabrikası arazisinde ortaklar. Likör arazisinde Omak İnşaat adını kullanmıştı. Halamın oğlu fakat, benimle hiçbir ticari bağı yok. Seyrantepe ihalesine Ağaoğlu adını kullanarak girmek için benden izin aldı” dedi. 





Çarpık yapılaşmadan kurtulmak için emsal artırılmalı!

http://www.emlakkulisi.com/carpik-yapilasmadan-kurtulmak-icin-emsal-artirilmali/48513







Geri Dön