26 / 04 / 2024

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: Ekonomiyi güçlendirecek yatırımlar peşindeyiz!

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: Ekonomiyi güçlendirecek yatırımlar peşindeyiz!

TRABZON Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Kentin lojistik merkez ile kalkınacağını düşünüyoruz. Dünyadaki birçok merkezde incelemede bulundum. En az maliyetle en hızlı hizmeti vererek iş dünyasını kentimize çekeceğiz” dedi...



TRABZON Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Almanya, Singapur, Şanghay lojistik merkezini gördüğünü dile getirerek, “Almanya’da yeni yapılan lojistik merkezin kurucu ekibini Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı aracılığı şehrimize davet ettik. Onlara Büyük Liman bölgesini, Akçaabat merkezi, Trabzon merkezi, Arsin Organize Sanayi Bölgesini ve Çamburnu bölgesini önerdik. Ortaya çıkan raporda bunlardan en iddialısı olarak Arsin Organize Sanayi bölgesi oldu. Ama burada da şuanda bir liman oluşumu söz konusu olmadığından Çamburnu bölgesi çekirdek olarak kurulup geliştirilme noktasında en hazır bölge olduğu ifade edildi. Ancak orası da özel bir firma tarafından işletildiği için 3 yıl daha süresi var” dedi.


EKONOMİK VE HIZLI OLMALI

Kurulacak olan lojistik merkezin firmaların ihtiyaçlarına karşılık verebilecek cazibede olması gerektiğini söyleyen Gümrükçüoğlu, iyi bir planlama yapılması gerektiğini söyleyerek, “Önemli olan ileri plana çıkabilmek, gelişebilmektir. Yani siz bugün Trabzon limanında, Rize limanında, Hopa limanında düşük kapasite ile çalışıyorsanız önce bir kendinize bakmanız lazım. En iyi yabacı dil bilenleri istihdam etmeniz lazım. En iyi lojistik firmalarını defaten davet etmeniz lazım. Ulaşımda avantajları sağlamanız lazım. Dünya öyle bir yarış içindeki adam Leningrad’dan kalkıyor Moskova’dan kalkıyor kendi konteynırının Bremen’in hangi lojistik alanında olduğunu, demonte veya monte edilmesinin hangi saatlerde bitirileceğini ve hangi saatte trenle veya tır ile hangi saatte yerinde olacağını ve kalış süresine kaç liralık kira ödeyeceğini hesaplayabiliyor. Bu büyük yarış bütün dünyada da aynı şekilde devam ediyor” diye konuştu.


Ekonomiye katkısı büyük olacak

LOJİSTİK merkezinin bölge ekonomisine çok büyük katkısı olacağını dile getiren Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, merkezin açılması ile birlikte yarışın içine girileceğini ardından da Orta Doğu’yu, İran-Irak hattında hepsine en iyi hizmetin sağlanacağını, en ekonomik hizmetin verileceğini dile getirdi. Gümrükçüoğlu, “En ekonomik biziz diyebiliyorsak, başka hatlardan Orta Asya ülkelerine bir haftada ürününü gönderiyorsanız bizde üç günde göndereceksiniz diyebiliyorsak onu nereye yaparsak yapalım oraya rağbet edilir. Önemli olan bu yarışta bu kurgulamayı yapıp geliştirmektir” ifadelerini kullandı.


Hürriyet


Geri Dön