20 / 04 / 2024

Orhangazi Kent Meydanı projesi hayata geçiriliyor!

Orhangazi Kent Meydanı projesi hayata geçiriliyor!

16 bin metrekarelik arsanın kamulaştırma işlemi ile ilgili en önemli adım atıldı. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, 16 bin metrekarelik arsanın 9 milyon 26 bin liraya kamulaştırılacağını söyledi.




Orhangazi’de Kent Meydanı olarak planlanan Marmarabirlik’e ait gemlik Caddesi üzerindeki 16 bin metrekarelik arsanın kamulaştırma işlemi ile ilgili en önemli adım atıldı. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, 16 bin metrekarelik arsanın 9 milyon 26 bin liraya kamulaştırılacağını söyledi.

Marmarabirlik Genel Başkanı Hidamet Asa ile birlikte Kamulaştırma Dairesi Başkanlığı yetkililerinin yaptıkları görüşme neticesinde ön protokol imzalandı. Buna göre Büyükşehir Belediyesi ile Marmarabirlik tarafları arasında oluşturulacak olan ekipler kamulaştırma çalışmalarını sürdürecek. Orhangazi’de uzun zamandır çözüm bekleyen arsa satışı ile ilgili yapılan görüşmeler neticesinde ise taraftalar kamulaştırma bedelini 9 milyon 26 bin lira olarak belirledi. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, 2942 sayılı kamulaştırma kanunu çerçevesinde yaptıkları görüşmeler neticesinde birliğe ait Orhangazi’deki 16 bin metrekarelik arsanın 9 milyon 26 bin liraya kamulaştırılma kararı alındığını söyledi. Asa, hem Marmarabirlik hem de birlik ortaklarımızın haklarını ön planda tutarak böyle bir satış işlemini tamamlandırdıklarını belirterek, böylece uzun yıllardır çözüm bekleyen satış işlemi için en önemli adımı attıklarını söyledi.

Orhangazi için son derece tarihi bir öneme sahip protokol sonrasında arsanın kamulaştırma işlemleri de Büyükşehir Belediyesi Encümenine devredilmiş oldu. Encümende alınacak olan karar sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nin belirlenen 9 milyon 26 bin liralık bedeli Marmarabirlik hesabına aktardıktan sonra arsanın tapu devri de Belediyeye geçmiş olacak.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise kamulaştırma konusunda atılan bu adımın Orhangazi için tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, ön protokolün imzalanmış olması kendilerini sevindirdiğini söyledi. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür eden Çağlayan, "Amacımız Orhangazi’ye sadece Orhangazi’nin değil, bölgenin en güzel Kent Meydanı ve Park alanını kazandırmak. Bu konuda en önemli adım atıldı. Bundan sonraki süreçte yine Büyükşehir Belediyemiz ve Orhangazi belediyemiz ile birlikte Kent Meydanı projesi için kolları sıvayacağız" dedi.



Milliyet


Geri Dön