26 / 04 / 2024

Orka Holding 23 yeni mağaza açacak!

Orka Holding 23 yeni mağaza açacak!

Damat markasını bünyesinde bulunduran Orka Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Orakçıoğlu, “İtalyan lüks markalar, onları satın almamız için kapımızı çalıyor. Masamızda 11 dosya var” dedi..



Dünyaca ünlü markalardan teklif aldıklarını söyleyen Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Bazı İtalyan lüks markalar, onları satın almamız ve farklı işbirlikleri yapmak için kapımızı çalıyor. Bunlar geçmişte aynı kulvarda yer almayı hayal bile edemeyeceğimiz markalar. Şu anda masamızda 11 dosya var” dedi.

Bu markaların bazılarının finansman sorunu nedenleriyle şirketlerini satmak istediğini belirten Orakçıoğlu, “Bazıları ise borçlarından dolayı banka ve finans kurumları tarafından satılıyor. Bazısında üçüncü nesil yönetimde ve birbirleriyle anlaşamıyor. Bu teklifleri inceliyoruz. Görüştüklerimiz var. Önümüzdeki dönemde sürpriz yapabiliriz” diye konuştu.


23 yeni mağaza

Bünyelerinde Damat, Tween ve D’S Damat markaları bulunduğunu hatırlatan Orakçıoğlu, bu yıl Katar, Yemen, Dubai, Umman gibi Körfez ülkeleri başta olmak üzere Rusya, Almanya, İsviçre, Avusturya, Romanya, İspanya, Polonya, Kazakistan, İran, Mısır ve Güney Afrika gibi pazarlarda 23 yeni mağaza açmayı planladıklarını açıkladı.

Orakçıoğlu, şöyle devam etti: “Şu anda 180’i yurtiçinde toplam 230 mağazamız var. 2015’te 50 yeni mağaza açacağız. Bu yıl Damat/Tween mağazası açılacak lokasyonlar arasında; dünyanın en yüksek metrekare satış cirosuna sahip Moskova’daki alışveriş merkezi Europeisky, Barcelona’nın uluslararası havalimanı Aeropuerto de Barcelona ve Katar’da yapımı devam eden dünyanın en büyük ikinci alışveriş merkezi olacak olan Mall of Qatar var.”

Orakçıoğlu ayrıca, son bir yılda 50 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını kaydederek, “2020 yılında küresel pazarda 1 milyar TL ciroya ulaşmayı planlıyoruz” dedi. 


 


‘10 Tween mağazası açacağız’

Orka Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu da uzun süredir devam eden alt yapı çalışmaları sonucunda logodan tasarımlarına, fiyat stratejisinden koleksiyonuna kadar tamamen yenilenen markalarını ulaşılabilir lüks fiyat seviyesine getirdiklerini anlattı. Halidun Orakçıoğlu, “Bu yıl toplam 10 Tween mağazası açacağız” dedi.

ORKA Holding Genel Koordinatörü Osman Arar ise, Rusya’da son iki ayda 5 mağaza açtıklarını söyledi. Zor bir dönemden geçen Rusya’nın, buna rağmen halen büyük ve cazip bir pazar olduğunu vurgulayan Arar, şu bilgileri verdi: “Hormonlu olan alışveriş merkezi metrekare fiyatları düşecek. Köpük ortadan kalkacak, verimsiz bayiler elenecek. Biz de Rusya’daki yapılanmayı tamamladık. Geçmiş krizlerde ülkemizde nasıl bir pozisyon aldıysak Rusya’da da aynı şekilde ilerleyeceğiz.”


Eylem Türk-Milliyet


Geri Dön