20 / 04 / 2024

Orka Holding Giresun'da ikinci fabrika için düğmeye bastı!

Orka Holding Giresun'da ikinci fabrika için düğmeye bastı!

Uluslararası Parfüm Federasyonu ile işbirliği yapan Orka Group, Tween ve Damat markalı parfümlerin yanı sıra yaşlanmayı geciktirici krem ve nemlendirici gibi ürünleri 2015 yılında rafa koyacak.



BÜNYESİNDE Damat, Tween ve D’S Damat markalarını bulunduran Orka Holding, erkek kozmetiğine giriyor. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, erkekler için parfüm ve kozmetik koleksiyonu hazırladıklarını belirterek, 2015 yılında ‘erkek güzelliği’ne girmiş olacaklarını söyledi. Uluslararası Parfüm Federasyonu ile işbirliği yaptıklarını anlatan Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar ise sadece kendi mağazalarında değil, tüm duty free (vergisiz satış yapılan mağazalar) shop’lar ile zincir kozmetik mağazalarında da yer alacak bir parfüm yaratıldığını söyledi. Arar, 2015’te Damat ve Tween parfümlerinin global arenaya çıkacağını belirterek, “Bunun yanı sıra cilt bakımı kategorisinde yaşlanmayı geciktirici kremler, gözaltı kremleri ve nemlendiricileri de içeren geniş kapsamlı bir serinin temelini attık” diye konuştu.


BREZİLYA KAPISINDA


40’tan fazla ülkede 400’ü aşkın satış noktası ve 50 mağazayla faaliyet gösteren Orka Holding, Barselona’da lüks markalara ev sahipliği yapan Passeig de Gracia’da Tween’in ikinci mağazasını açtı. Mağaza açılışı sırasında sorularımızı yanıtlayan Orakçıoğlu, “Barselona, Güney Amerika’ya açılan kapı olduğu için çok önemli. Şirketimizi kurduk ve 2 yılda en az 5, en fazla 10 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Orakçıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye gelen Brezilya Perakende Federasyonu (CNDL) heyeti bizi de ziyaret etti. Bu federasyon 1700 dernek ve 1.1 milyon perakendeciyi kapsıyor. Ürün gamı olarak pazarda çok şansımız olacağını söyleyerek bizi Brezilya’ya davet ettiler. Tabii Brezilya gibi pazarlarda tutunmak kolay değil. Brezilyalılar, tüketim alışkanlığı olarak Barselona gibi kentlerden çok etkileniyor. Barselona bizim için vitrin. Çünkü Brezilya’da mağaza açmayı planlıyoruz.”


GİRESUN’DA İKİNCİ FABRİKA


Yurtdışında agresif büyüyebilmelerini üretim güçlerine bağlayan Orakçıoğlu, Giresun’da ikinci fabrika için düğmeye bastıklarını hatırlattı. İlk etapta üretim 2014’ün sonuna doğru, diğer etabın ise 2015’te tamamlanacağını bildiren Orakçıoğlu, “Günde 3 bin gömlek, 650 takım elbise ve bin 200 adet de pantolon üretiyoruz. Gelen siparişlere mevcut kapasite yetmiyordu. İkinci fabrikanın 10 milyon dolara mal olacak” dedi.


Porsche’yi giydirdi


LÜKS otomobil markası Porsche, İspanya’da iki yeni modelini tanıtırken Tween’i tasarım ve pazarlama partneri olarak seçti. ween kreatif direktörü Pierangelo D’Agostin ve ekibi, Porsche 911 Carrera 4S modelini tasarladı. Zara ve Mango’nun memleketi İspanya’da, Türs Tween’in hamlesi dikkat çekti. Söz konusu araçlar 28 Kasım akşamı Barselona’da düzenlenen Fashion Night Out gecesinde sokaklarda turladı.


Orduyu giydiren şirketle Pakistan’da mağaza açacak


OSMAN Arar, yurtdışı büyüme stratejileri kapsamında Pakistan ve Hindistan gibi dev ülkeleri de dikkate aldıklarını belirterek şöyle konuştu: “2014’te Moskova’da 5, Londra ve Romanya’da 2’şer mağaza açacağız. Ayrıca Pakistan’a giriyoruz. Pakistan’daki ilk Türk markası olacağız. Bize, eskiden İtalyan markalarına baktığımız gibi bakıyorlar. Pakistan ordusunun kıyafetlerini tedarik eden tekstil şirketiyle master franchise anlaşması imzaladık. 180 milyon nüfusu olan, ancak erkeklerin yüzde 50’sinin takım elbise giymediği bir pazar. Bizim gidişimiz alışkanlıkları değiştirecek. Gelir seviyesi de düşük olduğu için D’S markamızla gireceğiz ve ilk mağazayı Mart 2014’te Lahor’da açacağız.” 


Demet Cengiz/Hürriyet Gazetesi


Geri Dön