19 / 04 / 2024

Orka Holding yurt dışında 50 yeni mağaza açacak!

Orka Holding yurt dışında 50 yeni mağaza açacak!

Orka Holding, 10 günde 350 bin satış gerçekleştirdi. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, bu yıl içinde yurt dışında 50 mağaza açmayı planladıklarını söyledi.



Damat, Tween ve D'S Damat markaları ile faaliyet gösteren Orka Holding, Almanya, İtalya, Fransa, Rusya, Çin,Meksika gibi 80 ülkeden gelen yabancı alım heyetlerini İstanbul'da ağırlıyor. Etkinlik hakkında bilgi veren Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Bu yıl yurt dışında 50 yeni mağaza açma hedefimiz vardı. Bu etkinlikle ilgi o kadar büyük oldu ki bu sayı en az 60 olacak” dedi.


Yabancı alım heyetlerine yönelik düzenlenen organizasyonda iş hacmini bu yıl geçen seneye kıyasla artırmayı planladıklarını aktaran Orakçıoğlu, bu seneki organizasyonda aksesuarlar hariç 350 bin parça sipariş hedefleri olduğunu dile getirdi. Orakçıoğlu, bu yıl ne kadarlık yatırım planladıklarının sorulması üzerine, 25 milyon liralık yatırım planladıklarını, bunun 12 milyon lirasının yurtdışı için olacağını söyledi. Sponsorluklara yönelik bir soru üzerine Orakçıoğlu, geçen hafta Milano'da düzenlenen kumaş fuarında, Milano'nun Duomo meydanında bulunan, dünyanın en eski katedralini Damat olarak giydirdiklerini ve 15 gün reklamlarının katedralin üzerinde kaldığının altını çizdi. Orakçıoğlu, spor kulüpleri Parma ve Fiorentina ile sponsorluk görüşmelerinin devam ettiği bilgisini de verdi.


DAMAT İSVİÇRE YOLCUSU

Yeni pazarlara girme kararı aldıkları bilgisini veren Orakçıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl ilk kez İsveç, İsviçre gibi ülkelere ve direkt kendi yatırımımızla girmeyi planlıyoruz. İsviçre'de bu yıl dört mağaza birden açmayı düşünüyoruz" Dünya modasının kalbinin attığı İtalya'da sadece birkaç ay içinde başarılarını ikiye katladıklarını aktaran Orakçıoğlu, geçen yılın son çeyreğinde aralarında Milano, Parma ve Genova'nın da olduğu dokuz farklı kentte dokuz mağaza açtıklarını kaydetti.



Yeni Şafak


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Damat, Tween ve D’S markalarının sahibi Orka Holding, Rusya’dan Meksika’ya, İtalya’dan Avustralya’ya, Güney Afrika’dan Çin’e kadar pek çok ülkeden satın alım heyetini ağırlıyor.


Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, bu yıl yüzde 25 büyümeyi planladıklarını ve 25 milyon TL yatırım hedeflediklerini belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine 250 kişiyle katkı vereceğiz” dedi. 


Orakçıoğlu, “Roma ve Floransa gibi marka kentlere girerek birkaç ay içinde 18 mağazaya ulaşacağız. Deyim yerindeyse İtalya gibi Modanın mucidi ülkelerde çatır çatır ürün satıyoruz. Beş yılda dünyada en çok konuşulan beş markadan biri olacağımıza inanıyorum” dedi. 


İstihdam seferberliği


Yurt içi ve yurtdışında 3 bin 250 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Orakçıoğlu, “Bu yıl yurt içinde 250 kişiye ek istihdam sağlamayı planlıyoruz” dedi. 2017’de yüzde 25 büyüme hedeflediklerini ve 100 olan yurtdışı mağazalarını 160’a, yurtiçi mağazalarını 220’ye çıkaracakları belirten Orakçıoğlu, “Toplam 380 mağaza olacak” dedi. 


Ciro hedefi 600 milyon TL olan şirketin ihracat hedefi ise 50 milyon dolar olacak. Orakçıoğlu, “2023’te yurtdışı mağaza sayımız iki katına çıkacak. Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü 2023’te yurtiçinde 300, yurtdışında 600 mağazamız olacak. Yurtdışı mağazamız yurt içi mağazanın iki katı olacak. 2023 yılında 2.5 milyar TL ciro, 250 milyon dolar ihracat hedefliyoruz” dedi.



Akıllı aynanın patentini aldı


Leke tutmayan, ütü gerektirmeyen gömlekler, fit kalıplar gibi yenilikleri müşterilerine sunduklarını belirten Orakçıoğlu, ‘akıllı aynalar’ yazılımının da Türkiye’de patentini aldıklarını açıkladı. Orakçıoğlu, “Çok sayıda ürünü defalarca giyip çıkarmak yerine ayna karşısında ürünleri üzerinize tutmanız yeterli olacak. Ürünü üzerinize giymiş gibi görebileceksiniz. Bunu zamanla her ortamda yapabilmek mümkün olacak” diye konuştu. 


Orakçıoğlu, ürün bilgilerini akıllı cihazlara uyumlu hale getirdiklerini, ürün panosuna akıllı cihaz tutulduğu zaman, ilgili ürünün tüm özellikleri ve imalat sürecinin izleneceğini kaydetti.




Milliyet


Geri Dön