26 / 04 / 2024

Örnekköy TOKİ Konutları'nda kuralar çekildi!

Örnekköy TOKİ Konutları'nda kuralar çekildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’de 130 konut için kura çekilişini gerçekleştirdi. İlk sahibi belirleyen Başkan Kocaoğlu, “Vatandaşların sağlıklı konutlarda yaşamasını istiyoruz” şeklinde açıklama yaptı. 




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.  TOKİ  ilk etapta 130 konut çekilişle sahiplerini buldu.

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda noter huzurundaki kura çekimine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katılım gösterdi. 

 

İlk hak sahibinin ismini kurayla belirleyen Başkan Kocaoğlu,  kentsel dönüşümden elde ettikleri tek kazancın, vatandaşların sağlıklı konutlara yerleştirilmesinin mutluluğu olacağını aktardu,  “Kentsel dönüşüm bina yapıp yıkmak değil. Kentsel dönüşüm, sağlıksız konutların olduğu yerde, çağın gereklerine uygun, yaşanacak yoğunlukta bölgeler yaratmaktır. Büyükşehir olarak dönüşümdeki ilk konutlarımızın temelini Uzundere’de attık. Bu işten belediyeye bir kuruş beklemiyoruz. Tam tersine, sizin alacağınızı artırabilmek için altyapıyı ve soysal donatıyı biz üstleniyoruz” diye konuştu. 

 

Örnekköy’deki kentsel dönüşümün 1. Etap yapım çalışmaları için 28 Aralık’ta ihale yapılacak. Yıpranmış, sağlıksız ve kaçak yapılardan oluşan Örnekköy proje alanında mevcut durumda 705 adet yapı ve 91 adet işyeri olmak üzere toplam 1291 bağımsız birim yer alıyor. 


Geri Dön