29 / 03 / 2024

Örnekköy'de kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Örnekköy'de kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı farklı noktalarda kentsel dönüşüm çalışmaları yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere’deki iki etabın ardından Örnekköy’de de ilk temeli attı.



Başkan Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümde “kuyumcu terazisinden daha hassas” bir şekilde herkese hakkını verdiklerini dile getirdi.  Kentsel dönüşüm çalışmalarında  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Uzundere 2. etabın temel atma töreninden sonra Örnekköy’de de ilk etabın temelini attı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre merkezi hükümetin kentsel dönüşüm uygulamalarını da eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kentsel dönüşüm adı altında çeşitli uygulamalar yapılıyor. Bir tane bina yıkıp yerine bir tane sağlam bina yapmadılar bugüne kadar. Hazine arazileri üzerine siteler yaparak, inşaatını yandaşa verip, onu vatandaşa satmasını sağladılar. Ama mikrofonu eline alıp meydana çıkınca, at at at. Atmakla olmuyor. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Bir defa insana, toprağa, havaya, suya rant olarak bakmayacaksın. Ülkeyi yönetiyorsun, kenti yönetiyorsun. Kendini o ülkeye, o şehre vakfetmek zorundasın. Bunu yaparken rant peşinde koşmayacaksın. Eğer ben siyaset yapacağım; kentime, ülkeme, vatandaşıma hizmet edeceğim diyorsan, paradan puldan, çıkardan, ahbap çavuş ilişkisinden; damat, enişte, bacanak işinden elini ayağını çekeceksin. Ülke için çalışacaksın. Biz atamızdan, büyüklerimizden böyle gördük. Böyle devam edeceğiz” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerinde dönüşüm ve uzlaşı esası ile sürdürdüğü Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki yeni konutları etaplar halinde hayata geçirilecek. Toplam 3520 konut ve 338 adet iş yerinin yer aldığı 18 hektarlık proje alanında 60 m (1+1), 70 m (2+1), 83 m (2+1), 96 m (2+1), 108 m (3+1) ve 123 m (3+1) olmak üzere toplam 6 ayrı konut tipi tasarlandı. 


Geri Dön