26 / 04 / 2024

Orta gelir grubu konut kampanyasının detayları belli oldu!

Orta gelir grubu konut kampanyasının detayları belli oldu!

Orta gelir grubu konut kampanyasının detayları belli oldu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığının 250 bin sosyal konut kampanyasından sonra bu defa orta gelir grubu için yeni konut kampanyası geliyor. İşte detaylar...



Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesinden sonra bu defa da orta gelir grubu için yeni konut kampanyası için düğmeye basıldı.

Konuyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul’da TOKİ alt gelir grubu için 18 bin TL’yi aşmamak üzere belirtildiğini kaydederek, diğer şehirler için 16 bin TL olarak belirlendiğini ve buradan anladığımız İstanbul’da 18 bin TL’nin üzerinde, diğer illerde 16 bin TL’nin üzerinde vatandaşların başvurabileceğini kaydetti.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan yaptığı açıklamada, orta gelir grubuna gelecek olan kampanya da en az TOKİ kadar ilgi göreceğini söyleyerek, bunu Emlak Konut özel sektör ile birlikte yapacağını kaydetti.

Peki orta gelir grubu konut kampanyasından kimler faydalanacak? Kampanya hangi gelir grubunu kapsayacak? İşte detaylar...

Orta gelir grubu konut kampanyasının detayları belli oldu!

'UYGUN ORANLI KONUT FİNANSMAN DESTEĞİ SAĞLANACAK’

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan yaptığı açıklamada peşinat oranının genelde yüzde 10 olduğunu kalanı için ise uygun bir konut finansmanı kullandırılıcağını açıkladı.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan "Piyasa şartlarına göre daha uygun olacaktır. Zaten amaç piyasaya bir balans ayarı yapmak, fiyat noktasında düzenleme yapmaktır." dedi.

YENİ KONUT ÜRETİMLERİNİN DEVAM ETMESİ PİYASAYI NASIL ETKİLER?

Yeni konut üretimlerinin devam etmesinin piyasayı olumlu etkileyeceğini söyleyen, Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan fiyat artış hızını düşüreceğini ve fiyatların normalleşmesini sağlayacağını söyledi. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan "Enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda fiyat artış hızını yavaşlatmak önemlidir. Üzerine bir de fiyatları belli bir seviyede sabitlemek önemli bir adım olur. Tabi bunların ne kadar karşılık bulacağını zaman içerisinde göreceğiz. Projelerin 2 yıl içerisinde bitirileceği belirtiliyor. TOKİ güçlü bir kurum bunu yapabilir. Zaman içerisinde piyasaya ne gibi katkılar sağlayacağını çok daha iyi göreceğiz." dedi.


Geri Dön