24 / 04 / 2024

Orta gelir grubu konut kampanyasının detayları belli oldu!

Orta gelir grubu konut kampanyasının detayları belli oldu!

Orta gelir grubu konut kampanyasının detayları belli oldu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığının 250 bin sosyal konut kampanyasından sonra bu defa orta gelir grubu için yeni konut kampanyası geliyor. İşte detaylar...



‘İKİNCİ EL KONUTLARA İLGİ AZALDI MI?’ 

Milliyet'te yer alan habere göre, Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, yaptığı açıklamada piyasada biriken talebi bu projeler üzerine yoğunlaştırdıklarını, 2. el satılık konutlara ilgi azaldığını ilgi azalınca da fiyatlarda artış hızının yavaşladığını söyledi.

250 BİN ARSA ADEDİ 1 MİLYONA YÜKSELECEK

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, bunun daha fazla konut yapılacağı, vatandaşa imkan sunulacağı anlamı taşıdığını ve konut sayısını artıracak önemli bir adım olarak gördüklerini kaydetti.

Hakan Akdoğan, yapılacak konut sayısı ne kadar artar ve fiyatlar ne kadar uygun olursa o da piyasanın daha fazla normalleşmesini sağlayacağını söyledi.

'PİYASADA ÇOK BÜYÜK BİR RAHATLAMA OLUR’

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, kampanyanın tek başına yeterli olmayacağını o nedenle de özel sektörün dahil edildiğini söyledi. Hakan Akdoğan, "TOKİ’nin ortaya koyduğu sayılar başlangıç için çok önemli sayılardır. Yanında Emlak Konut’un devreye girmesi, arsanın 1 milyon adede çıkarılması, 3-4 yıl içerisinde bunlar bir konuta dönüşürse o zaman piyasada büyük bir rahatlama olur." dedi.

İŞTE DETAYLAR...

Orta gelir grubu konut kampanyasının detayları belli oldu!

Diğer bir taraftan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı öncülüğünde sektörün önde gelen dernekleri bir araya geldi. Toplantıda orta ve üst gelir grubu için başlatılacak kampanyanın detayları konuşuldu.

Toplantıya katılan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, detaylara canlı yayında değindi.

Kampanyanın inşaatı başlamış konutlar için geçerli olacağını dile getiren Altan Elmas, "Sadece 3-5 şehirde değil, bütün illerde uygulanacak, tüm Türkiye'den üreticiler bunun içerisinde yer alacak" diye konuştu.

Elmas, kampanyaya ilişkin açıklamananın Ekim'in ikinci yarısında yapılacağını dile getirerek, "Bizim ümidimiz dar gelirliler dışarısında kalan grubun da konuta erişim sorununun çözülmesi. Bugünkü toplantıdan da öyle bir sonuç çıktı." ifadelerini kullandı.

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar?

Orta gelir grubu konut kampanyası için ilk görüşme bugün!

Emlak Konut GYO 2022 kampanyası Ekim'de resmen açıklanıyor!


Geri Dön