24 / 04 / 2024

Ortaca Devlet Hastanesi'ne yapı kullanma izin belgesi verildi!

Ortaca Devlet Hastanesi'ne yapı kullanma izin belgesi verildi!

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, 4 yıl önce inşaat çalışmalarına başlanan 100 yataklı yeni devlet hastanesi binası için “Yapı Kullanma İzin Belgesi” verildi. 



Sağlık Bakanlığı tarafındanGölbaşı Mahallesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) inşa ettirilen 100 yataklı Ortaca Devlet Hastanesi binası için Ortaca Belediyesince “Yapı Kullanma İzin Belgesi” verildi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 23 Ekim 2013 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen ve 2014 yılı başında yapımına başlanan Ortaca Devlet Hastanesi binası çeşitli sebeplerle tamamlanması gecikmişti. Yüklenici firmanın 23 Şubat 2018 tarihinde yaptığı başvuru üzerine Belediye yetkililerince yapının tüm bölümleri incelendi.

Yetkililerin yaptığı incelemenin ardından binanın, İmar Kanunu’na, yapı denetimi hakkındaki mevzuata, imar planı ve yönetmeliklerine, ruhsat ve eklerine, bilimsel ve teknik kurallara, Türk standartlarına, yapı ruhsatı duyuru hükümlerine uygun olduğu ve kullanılmasında sakınca görülmediğinin tespit edildiği öğrenildi. 
 


Geri Dön