23 / 04 / 2024

Ortadoğulu aileler geceliği 25 bin dolarlık villarda!

Ortadoğulu aileler geceliği 25 bin dolarlık villarda!

Arap ve Ortadoğu'dan gelen turistler lüks otellerin gözden uzak villalarını kapatmaya başladı



Arap ve Ortadoğu ülkelerinden bu yıl gelen rekor sayıda turistin içinde bulunduğu zengin kitle daha önce Rus ve Kazak zenginlerinin müdavimi olduğu lüks otellerin gözde villalarını 'geniş aileleriyle' kapatmaya başladı.

Bu yıl Arap ve Ortadoğulu turistin Türkiye’ye artan ilgisi Antalya Belek’teki otellerin içlerinde bulunan ve gecelik fiyatları 15 ile 25 bin dolar arasında değişen lüks villaları da doldurdu. Swarovski taşlarıyla süslü duvarları bulunan villalarda daha öce süren Rus ve Kazak hâkimiyeti artık Arap ve Ortadoğulu turiste geçti. Belek’te odaların içlerindeki eşyaların altın kaplama olması nedeniyle ‘altınlı  otel’ olarak bilinen Calista Luxury Resort’un yatırımcısı Özdoğan Holding’in yönetim kurulu üyesi Ali Özdoğan, önceki yıllarda zengin Kazak ve Rus turistlerin ilgi gösterdiği geceliği 25 bin dolarlık villaların profil değiştirdiğini söyledi. Özellikle İranlı zengin ailelerin villaları kapattığını anlatan Özdoğan, oteldeki 14 villanın birbirinden bağımsız, dışarıdan kimsenin göremeyeceği yapılar oldukları için dikkat çektiğini kaydetti. Özdoğan, “Ortadoğu’dan müşteri talepleri gelmeye başladı. Villalara çok ciddi anlamda ilgi gösteriyorlar. Araplar Türkiye’yi seviyorlar, kendilerine yakın görüyorlar. Bunu iyi kullanıp gelecekte bu akımın devamını getirmek gerekiyor” dedi.

VİLLALARDA ÖZEL MASAJ SEANSLARI

Belek’teki bir diğer otel Ela Quality Resort’un Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı da zengin Ortadoğulu ailelerin lüks villalara yönelmesinin dikkatlerini çektiğini belirtti. Bu yıl İran, Dubai, Suriye, Ürdün ve Lübnan’dan
gelenlerin sayılarının oldukça arttığını söyleyen Karatopraklı, “Villalarımızda Rus pazarı, Ortadoğu pazarı, Avrupa pazarı ve iç pazardan misafirlerimizi ağırlıyoruz. Villalar her zaman olduğu gibi zenginler tarafından ilgi görüyor. Ancak bu yıl Ortadoğulu turistin ilgisi üst düzeyde” diye konuştu. Ela Villaları’nda ayrıştırılmış özel bölgelerinde kendilerine ait havuzları, hamamları, saunaları, fitness salonları var. Bunun yanı sıra 24 saat yalnızca sahibine hizmet eden uşak servisi ve özel masaj seansları da bulunuyor.

ÖZEL KAHYALI HİZMET VAR

Calista’daki villalarda swarovski taşlı duvar kâğıtları, 24 ayar altın musluklar bulunuyor. VIP Villa Leo’da konaklayan misafirler kendilerine tahsis edilen 24 saat kahya hizmeti, kendine özel plajda VIP loca hizmetinden yararlanıyor. Villaların gecelik fiyatları 15 bin ile 25 bin dolar arasında.
Habertürk/Ünsal Ereke


Geri Dön