25 / 04 / 2024

Maknoon Grup, 'limitsiz' yatırım için Türkiye'de!

Maknoon Grup, 'limitsiz' yatırım için Türkiye'de!

Ortadoğu'nun gayrimenkul devi Maknoon Grup, Türkiye'ye üç yeni projeyle giriş yaptı. Maknoon Grup CEO'su Alalyani, "Yatırımımıza sınır koymadık, Türkiye'de birçok yeni projeye imza atacağız." diyor



Ortadoğulu gayrimenkul devi Maknoon Grup, Emlak 2014 Fuarı’nda yeni projelerini tanıttı. Maknoon Grup CEO'su Muhammet Alalyani, başlangıç olarak üç yeni proje için Türkiye'ye geldiklerini, sonraki dönemde yeni ve büyük projelerle devam etmek istediklerini açıkladı. Söz konusu projelere 150 milyon dolar yatırdıklarını belirten Alalyani, "Yatırımımıza sınır koymadık, Türkiye'de birçok yeni projeye imza atacağız." dedi.


KALICI OLMAK İSTİYORUZ


Türkiye pazarına iddialı bir giriş yaptıklarını belirten Alalyani, "Biz uzun yıllar Mekke ve Suudi Arabistan'da gayrimenkul yatırımı yaptık. Arap yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi çok büyük, biz de yatırımlarımızla kalıcı olmak istiyoruz." dedi. 


Yeni projeleriyle ilgili bilgi veren Alalyani, "Sapanca'da devremülk şeklinde hizmet verecek olan beş yıldızlı, 105 odalı otel ve ayrıca bir de 38 konuttan oluşan villa projemiz var. Bunun dışında Beylikdüzü'nde 35 katlı, 200 konutlu Kristal Residence projesini yapıyoruz. Öte yandan Yalova'da tatil köyü projemiz var" diye konuştu. 


EMEKLİLER YAŞAMAYA GELİYOR


Arap yatırımcıların özellikle Sapanca'ya gösterdiği yoğun ilginin nedenini sorduğumuz Muhammet Alalyani, "Sapanca'nın öncelikle İstanbul'a çok yakın olması bizi çekti. Yeşil alan ve göl manzarasına zaten herkes hayran oluyor. Bölgeye talep arttıkça arsa fiyatları da doğal olarak yükseliyor. Önümüzdeki 2 yıl içinde yüzde 20'nin üzerinde yükseleceğini öngörüyoruz. Benim kanaatim Sapanca'da yüzde 50 körfez ülkeleri yüzde 50 Türk firmaları olacak." dedi.


Arap vatandaşların Türkiye'de yaşamak istediğine de dikkat çeken Alalyani, "Körfez ülkelerinden emekli vatandaşlar burada yaşamak istiyor. Çalışanlar ise yazları burada geçirmek istiyor. Türkiye'deki ekonomik durum Körfez insanları için çok cazip. İstikrar kalıcı olduğu sürece buraya çok insan gelecek." şeklinde konuştu.



Nagihan Arat / Hürriyet


Geri Dön