19 / 04 / 2024

Ortahisar Belediyesi'nden imar barışı uyarısı!

Ortahisar Belediyesi'nden imar barışı uyarısı!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar barışı başvuru süresinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını açıkladı ve başvuruda bulunmak isteyenleri acele etmesi için uyardı. 



Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar barışı başvuru süresinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını söyledi ve konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kaçak ve ruhsatsız binalarla ilgili olarak vatandaşların imar barışınının yanı sıra 6360 sayılı yasadan da yararlanabileceğini de ifade etti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar barışı başvuru süresinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını aktaran Genç, yasadan yararlanmak isteyenlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na internet üzerinden başvuru yapması gerektiğini bildirdi. 

İmar barışından önce çıkarılan 6360 sayılı yasada, plansız alanlardaki yapılaşmalarla ilgili düzenlemeler yer aldığını belirten Genç, "Bu durumdaki yapıların sahipleri imar barışına gitmeden 6360 sayılı kanundan yararlanarak binalarına hukuki statü kazandırabilirler. Vatandaşlarımızın kendi tapulu arazisi üzerinde yaptıkları inşaatlar için 6360 sayılı kanundan yararlanmaları daha doğrudur. Bu konuda belediyemize müracaat ederek gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra yapılarına ruhsat alabilirler." diye açıklama yaptı. 


Geri Dön