25 / 04 / 2024

Ortahisar Tünel Akvaryum Projesi'nin ihalesi yakında!

Ortahisar Tünel Akvaryum Projesi'nin ihalesi yakında!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, katıldığı Muhtarlar Toplantısı'nda Tünel Akvaryum Projesi'nin 15 gün içinde ihaleye çıkacağını söyledi. 



Trabzon Ortahisar Kaymakamlığı tarafından Muhtarlar Toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, muhtarların sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinledi. Başkan Genç konuşmasında Tünel Akvaryum Projesi'nden bahsetti. 


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tünel Akvaryum Projesi için 15 gün içinde uygulama ihalesine çıkacaklarını ifade eden Genç, "Tünel Akvaryum Projesi şehrimizin gelişen turizmine önemli derecede hizmet edecek olan bir proje. Zağnos ve Tabakhane vadilerimizi bir tünelle birbirine bağlanacak. İnşallah 15 günlük süre zarfından uygulama ihalesine çıkacağız" dedi. 


"Çok cazip bir proje olacağını düşünüyorum" diyen Başkan Genç, "Tıpkı, Mağmat Boğazı'nda 600 dönümlük alanın mera vasfından çıkarıp belediyemize tahsis edilmesi gibi..." ifadelerinde bulundu.


Projeyle ilgili tek başına hareket etmediklerini ifade eden Genç, "Hem STK’ların, hem de muhtarlarımız ve derneklerimizin görüşlerini aldık, güzel bir proje hazırlıyoruz. Çok güzel bir turizm merkezi olacağını düşünüyorum." dedi. 


Pelitli'de kentsel dönüşüm tam gaz

Başkan Genç toplantıda Pelitli'deki kentsel dönüşüm projesine de değindi. Pelitli'deki kentsel dönüşüm projesinin hızla ilerlediğini ifade eden Genç, "Çağlayan dönüşüm projemizin de daha önce yapılıp hayata geçmeyen kısmını biraz daha genişleterek buraya daha bir görsellik kazandıracağız ve daha yaşanabilir hale getireceğiz.  TOKİ  ile bu konuda görüştük" şeklinde konuştu. 

 


Geri Dön