29 / 03 / 2024

Oskar Elektrik, "Dikkat Her Kablo Aynı Değildir" etkinliği düzenledi!

Oskar Elektrik,

Türkiye'nin önemli elektrik şirketlerinden Oskar Elektrik, dünyada 130 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Prysmian Group'un kablo bilincinin artırılması amacıyla başlattığı "Dikkat Her Kablo Aynı Değildir" etkinliğine ev sahipliği yaptı...



Kaliteli kablo kullanımının yangın sırasında can kayıplarını minimuma indirmekle kalmadığı, inşaat sürecinde firmalara maliyeti önemli miktarda düşürmelerini sağladığı bildirildi. 


Türkiye'nin önemli elektrik şirketlerinden Oskar Elektrik, dünyada 130 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Prysmian Group'un kablo bilincinin artırılması amacıyla başlattığı "Dikkat Her Kablo Aynı Değildir" etkinliğine ev sahipliği yaptı. Yurt genelinde çok sayıda büyük projeye imza atan Oskar Elektrik'in, Prysmian Group işbirliği ile düzenlediği lansmanda uygulanan performans testleri ilgiyle izlendi. Lansmana, CHP  Ankara  Milletvekili Sinan Aygün, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Ozdebir, Ankara Sanayici, İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, Türkiye Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Başkam Veli Sarıtoprak, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu ve inşaat sektörünün önde gelen isimleri katıldı. 


Türkiye'de bina yangınlarının yüzde 19'unun elektrik tesisatı kaynaklı olduğunun ve kaliteli malzeme kullanımı ile bu risklerin minimuma indirilebileceğinin vurgulandığı lansmanda bugüne kadar 6 bin 288 analitik testle ulaşılan verilerin sunumları yapıldı. Sektörün öncülerinden Oskar Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karagöz güvenlik tedbirlerinin inşa süresinin başlangıcı ile eş zamanlı olması gerektiğini belirtti Karagöz, "Soma'daki felaket, can kaybı yaşanmaması için bizlere her alanda önlem almamız gerektiğini bir kez daha gösterdi. Ülkemizde ne yazık ki kalitesiz kablo nedeniyle yaşanan can kayıpları azımsanamayacak katlar iazla. Yanlış malzeme seçimi, sonrasında alman tüm güvenlik önlemlerin heba olmasına neden olabilir" dedi. 


Lansman, Aygün, Özdebir ile Renkyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sungur ve Ak Parti eski milletvekili Sait Dilek'in dahil edildiği performans testi uygulamaları sonrası düzenlenen kokteyl ile son buldu. 


Milliyet Ankara 


Geri Dön