27 / 04 / 2024

Osman Akgül: Köse Havaalanı’nın açılması için her şeyi yapacağız!

Osman Akgül: Köse Havaalanı’nın açılması için her şeyi yapacağız!

Mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelen Akgül, Gümüşhane Köse Havaalanı’nın en kısa sürede hizmete açılması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi ve ‘Gümüşhane için bir hayal gerçek olacak’ dedi



Ak Parti Gümüşhane milletvekili adayı Osman Akgül, ülkede huzur ve barışın sürebilmesi için Ak Parti’nin tek başına iktidar olması gerektiğini vurgulayarak, “Kaos ortamı oluşturmak için şer odakları ile ortaklık yapıp ardından milliyetçilik propagandası yapmak Vatanseverlik değildir. Emin olunuz ki PKK’yı da onun bütün uzantılarını da Ak Parti yok edecektir” dedi.

Türkiye’de 1 Kasım’da gerçekleştirilecek 26. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde Ak Parti’den Gümüşhane birinci sıra adayı olan Osman Akgül, seçim bölgesinden önemli mesajlar verdi. Köy köy dolaşan Akgül, Türkiye’nin kaybedecek zamanı olmadığını söyleyerek “Sizden ricam 1 Kasım’da sandığa gittiğinizde tüm ideolojilerinizi bir kenara bırakmanız ve ülkeyi bazı kişilerin kaprislerine teslim etmemenizdir. Ülkemizin, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini düşünün ve her şeye ‘hayır’ diyen bir zihniyet yerine, ülkesinin menfaati için elini taşın altına koyan iradeye oy verin” şeklinde konuştu.  

 

PKK ve uzantıları

Ak Parti adayı Osman Akgül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin devlete karşı sorumluluğunu yerine getirmediğini belirterek, “Bahçeli’nin kaprisleri öyle boyutlara ulaştı ki devleti için elini taşın altına koyan Tuğrul Türkeş’i babasının partisinden kovdu. MHP tabanının Meral Akşener’e olan teveccühünü kıskanıp koltuğunu kaybetmemek için Sayın Akşener gibi bir hanımefendiyi milletvekili adayı göstermedi. 

Artık MHP’li kardeşlerimin Bahçeli’nin bu zulmüne ‘dur’ demesi gerek. Bahçeli tabanından ayrı hareket edip istediğini yapabileceğini zannetmemeli. Ben inanıyorum ki MHP tabanı 1 Kasım’da sandıkta Bahçeli’ye çok sert bir mesaj verecek ve MHP yönetimi tazelenecek” diye konuştu. 

Konuşmasında 7 Haziran sonrası yaşananları da değerlendiren Osman Akgül şunları söyledi: “Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini istemeyen iç ve dış düşmanlar, ülkemizde kaos ortamı oluşturmak için ellerinden geleni yapıyor. Nitekim 7 Haziran sonrası hükümet kurulamayınca bunu fırsat bilen kanlı terör örgütü PKK saldırılarına yeniden başladı. Ancak PKK’nın bilmediği iki şey vardı. Birincisi; Türkiye artık eski Türkiye değil. 

Milli savunma hamlemiz sayesinde yerli uydularımız ve insansız hava araçlarımız teröristlerin yerini belirliyor ve yine yerli üretim tüfeklerimiz, toplarımız, tanklarımız, helikopterlerimiz ve füzelerimiz ile PKK’lıların inlerini başlarına yıkıyoruz. İkincisi ise bu ülkede vatan ve millet sevdasıyla elini taşın altına koyan bir Ak Parti gerçeği var. İşte gerçek milliyetçilik budur, gerçek vatanseverlik budur. Bu ülkede kaos ortamı oluşturmak için şer odakları ile ortaklık yapıp ardından milliyetçilik propagandası yapmak vatanseverlik değildir. Emin olunuz ki PKK’yı da onun bütün uzantılarını da Ak Parti yok edecektir.”  


 

KİMDİR?

Osman Akgül, 22.03.1960 tarihinde Gümüşhane’de doğdu. 1977 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi - Makine Fakültesi’nde yükseköğrenimine başladı. Haziran 1981’de bu bölümden mezun oldu. Özel ve kamuda çeşitli görevlerde bulunan Akgül 1994 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde üst düzey yönetici olarak görev yaptı. 2004-2015 yılları arasında İSTAÇ A.Ş.’de Genel Müdürlük görevine getirildi. Çevre ve atık yönetiminde birçok ulusal ve uluslararası projeye imza atıp İSTAÇ A.Ş.’yi öncü ve saygın bir kuruluş haline getirdi. 2006 yılında Gümüşhane spor Onursal Başkanı, 2011 yılında Gümüşhane eğitim Kültür ve sağlık vakfı Kurucu üye ve Mütevelli heyet başkanı olup Gümüşhane için birçok hizmette bulunmuştur. İngilizce bilen Akgül, evli ve üç çocuk babası.

 

‘Gümüşhane’ye çağ atlatacak’

Gümüşhane’nin Köse İlçesi sınırları içinde bulunan Köse Havalimanı, Ak Parti Milletvekili Adayı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın girişimleriyle Gümüşhanelilerin ve bölgenin hizmetine açılacak. Gümüşhane’ye ulaşımı kolaylaştıracak olan Köse Havalimanı projesi için, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil önümüzdeki gün Gümüşhane’ye gelerek havalimanında incelemelerde bulunacak. Osman Akgül, “Geçtiğimiz ay THY Genel Müdürü Temel Kotil ile görüştük ve Köse Havalimanı pistinin bin 200 metreden iki bin metreye uzatılması halinde THY’nin seferlerine hemen başlayacağı sözünü verdi” dedi.  

Kotil’in yapacağı incelemeler sonucunda gerekli olan her şey için harekete geçmeye hazır olduklarını söyleyen Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Adayları Osman Akgül ve Cihan Pektaş birlikte yaptıkları açıklamada, “Gümüşhane için bir hayal gerçek olacak. Bu hayalin gerçekleşmesi için sadece elimizi değil, başımızı bile taşın altına koymaya hazırız. Gümüşhane’deki istihdama tavan yaptıracak, ilimize çağ atlatacak ve mesafeleri kısaltacak bu projeyi Allah’ın izniyle en kısa sürede gerçekleştireceğiz” dediler.  

THY Genel Müdürü Temel Kotil’in uzman ekibiyle birlikte önümüzdeki perşembe günü Köse Havalimanı’nda incelemelerde bulunması bekleniyor.

 

‘Gençlere en fazla değer veren partiyiz’

Gençlerin ilk günden bu yana kendileriyle yakından ilgilendiğini söyleyen Osman Akgül, gençlere yönelik çalışmalarını ve vaatlerini şöyle anlattı: “Türkiye’nin okuyan, düşünen, çalışan ve üreten gençlere ihtiyacı var. Biz bugün ne yapıyorsak, sizin için yapıyoruz. Sizlere daha iyi bir gelecek hazırlayabilmek için projeler üretiyoruz. En son yayınladığımız beyannamemizde gösteriyor ki Türkiye’de gençlere en çok değer veren, onların geleceği için çalışan tek parti Ak Parti’dir. Vizyonu olan tek parti Ak Parti’dir. Bizden önce hiç bir hükümet ülkenin geleceği konusunda en ufak bir vizyon ortaya koyamadı. Ak Parti ise Türkiye’nin 5, 10 ve 20 yıllık kalkınma planlarını yapıp, gerçekleştirdiği gibi ülkenin geleceğine yön verecek 2023, 2053 ve 2071 gibi büyük vizyonları ortaya koydu. 

Allah ömür verirse biz ancak 2023’ü görebiliriz. Ama 2053 ve 2071 tamamen sizlerin ve sizden sonra gelecek nesillerin eseri olacaktır. Kendi işini kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar destek, 100 bin liraya kadarsa faizsiz kredi vereceğiz ve 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız. İlk kez iş bulan her gencimizin maaşını bir yıl boyunca devlet tarafından karşılayacağız. Asgari ücreti bin 300 liraya çıkaracağız ve kamuda taşeron işçiliğe son vereceğiz. Türk Hava Yolları’nda öğrencilerimiz için başlattığımız iç hatlarda yüzde 20, dış hatlarda yüzde 25 indirim uygulamasına devam edeceğiz. Gençlerimize ücretsiz sınırsız internet erişimi sağlayacağız.” 


Gümüşhane’yi adım adım dolaşan Osman Akgül, “2013 yılından sonra IMF’ye olan borçlarını sıfırlamış olan bir Türkiye var” dedi. 

 

‘Enflasyon düştü işsizlik azaldı’

Gümüşhane Merkez ilçe, mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelen Osman Akgül, Türkiye’nin Ak Parti iktidarı süresince yüzde 5’lik büyüme sağladığını belirterek şunları söyledi: “Bu büyümenin 2008 yılından itibaren dünyada ciddi bir finans krizi yaşanırken oldu. Gayrisafi yurtiçi hasılamız geçtiğimiz yıl 800 milyar dolar seviyesine yükseldi. Kişi başına milli gelirimiz de üç kat artış gösterdi. Aynı dönemde ihracatımız 36 milyar dolardan 158 milyar dolara, turizm gelirlerimiz 12.5 milyar dolardan 34.5 milyar dolara yükseldi. Merkez Bankası rezervimiz 130 milyar dolara yükseldi. Geçmişte IMF ile ekonomisini desteklemek zorunda kalan Türkiye vardı. 2013 yılından sonra IMF’ye olan borçlarını sıfırlamış olan bir Türkiye var. Kamu borçlarının, gayrisafi yurtiçi hasılamıza oranı 2002 yılında yüzde 61.5 iken, bu oran geçtiğimiz yıl yüzde 8.5’e geriledi. Aynı dönemde borçlanma faizi oranlarımız yüzde 7.6’ya geriledi. Yine enflasyon ve işsizlik rakamlarımız yüzde 30’dan, yüzde 10’a inmiştir. Ülkemizde geçtiğimiz 13 yılda 149 milyar dolar uluslararası sermaye yatırımı gerçekleşti ve bu yatırım dünyada yüzde 16 oranında azalırken, Türkiye’de yüzde 1 oranında artış gösterdi. 2015 yılının Temmuz ayında ülkemizde 3.4 milyar dolarlık uluslararası yatırım gerçekleşti. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek gibi bir hedefimiz var. İnşallah seçim beyannamemizde açıkladığımız teşvik ve desteklerle bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz.” 

 

Cihan Pektaş: 117 üniversite açtık

Ak Parti Gümüşhane ikinci sıra milletvekili adayı Cihan Pektaş, Türkiye’nin koalisyon dönemlerindeki kayıplarına dikkat çekerek, “Ak Parti iktidarından önce bir bebek dünyaya borçla geliyordu. Aileler Hastane masraflarını ödeyemediklerinden çocuklarını kucaklarına alamıyorlardı. Bu ülkede hastalar, bebekler ve hatta cenazeler hastanelerde rehin kalıyordu. Ne zamanki Ak Parti tek başına iktidar oldu işte o zaman ülkede istikrarı sağladı. Artık hastalarımızın masraflarını devlet karşılıyor. Gençlerimizin ve kadınlarımızın iş hayatına girebilmeleri ve tutunabilmeleri için teşvikler üretiyor, uyguluyoruz” şeklinde konuştu. 

Ak Parti’nin eğitim alanında da ciddi atılımlar yaptığını da sözlerine ekleyen Pektaş şunları söyledi:“Sadece 13 yılda tam teşekküllü 117 üniversite açarak Türkiye’deki üniversite sayısını 193’e çıkardık. Her 4 gencimizden 3’ü yüksek öğrenim hakkı elde etmeyi başardı. Bizden önce hükümette olanlar niçin sizin okumanızı istemedi? 

 

Niçin bu imkânları size daha önce sunmadı biliyor musunuz? Çünkü onlar sizin cahil kalmanızı istedi. Sizi cahil bırakarak kolayca kullanmak ve yönlendirmek istedi”

 



Milliyet 


Geri Dön