26 / 04 / 2024

Osman Gazi Köprüsü için son 5 gün!

Osman Gazi Köprüsü için son 5 gün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, TÜMSİAD'ın iftar yemeğinde ''Ayın 30'unda inşallah Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını yapıyoruz'' dedi. Erdoğan, bu yılın açılışlar yılı olacağını belirtti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) iftar yemeğine katıldı.


İftar yemeğinde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2002-2007 yılları arasında Türkiye'yi istikrarsız hale getirmek için girişilen çabalar sonuç vermeyince 2013'ten itibaren yeni ve daha cüretkar bir projeyi devreye soktular ama ne yaptılarsa olmadı. Finans oyunları kafi gelmedi, Türkiye eksilenin yerine yenisini süratle koymayı başardı. Halkın bir kesimini sokağa dökme çabaları netice vermedi. Bir ay içinde nefesleri kesildi. Herkes evine, işine, gücüne döndü" diye konuştu. 


"Biliyoruz ki boş durmayacaklar. Mevcut sorunları kaşımayı sürdürmenin yanında, yeni senaryolarla, yeni tuzaklarla ülkemizi köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: 


"Ayın 30'unda inşallah Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını yapıyoruz. İstanbul'dan Osman Gazi Köprüsü'nü geçiyoruz ta Orhan Gazi'ye kadar 'non stop' gidiyoruz. Nereden nereye... Artık körfezi dolaşmak yok. Yemyeşil ormanların içinden gayet güzel bir seyir. Bitmedi, 26 Ağustos'ta inşallah bu defa Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. İnşallah bu yıl açılışlar yılı olacak. Temellerini attık, Rabbim şimdi de açılışlarını yapmayı nasip etti. Orada da inşallah yeni ihalelerle birlikte Kınalı'dan girilecek ta Akyazı'dan çıkılacak. Bu arada inşallah, yeni ihale de yapılıyor bu ihaleyle birlikte, 4 gidiş, 4 gelişin ortasından bir de hızlı trenin inşallah geçişini yapacağız. Bitmedi, 26 Aralık'ta da Boğazın altından Avrasya Tüneli'ni de çalıştırmaya başlayacağız."




AA





Bu haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi Köprüsü / Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yolları dahil) kapsamında yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, Gebze Kavşağı ve Altınova Kavşağı, 1 Temmuz gece yarısı trafiğe açılacak. Köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonları gibi belirli yerler ve  şartlar dışında otoyola giriş ve çıkış yasak olacak. Bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40, azami hız ise saatte 120 kilometre olacak.


Osmangazi Köprüsü üzerinde ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri dönüş yapmak ve geri gitmek yasak olacak. Zorunlu hallerde en sağdaki emniyet şeridinde (bankette) durulabilecek. Tehlikeli ve kimyasal madde taşıyan araçların geçişine izin verilmeyecek.

45 dakikaya inecek

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı törenle hizmete açılacak. Böylece Gebze’den başlayarak Osmangazi Köprüsü kullanılarak Orhangazi’ye kadar gidilebilecek. İstanbul’dan Orhangazi’ye yaklaşık 3-3.5 saat süren seyahat süresi, yaklaşık 45 dakikaya düşmüş olacak.



Milliyet


Geri Dön