26 / 04 / 2024

Osmancık Devlet Hastanesi yeni binasına taşındı!

Osmancık Devlet Hastanesi yeni binasına taşındı!

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum’un Osmancık ilçesine yaptırılan 100 yataklı devlet hastanesi teslim aşamasına geldi. 2012 yılının Mayıs ayında temeli atılan hastane inşaatı tamamlanarak teslim edildi...




Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum’un Osmancık ilçesine yaptırılan 100 yataklı devlet hastanesi teslim aşamasına geldi.


2012 yılının Mayıs ayında temeli atılan hastane inşaatı tamamlanarak teslim edildi. Yer tesliminin ardından inşaatına başlanmasından sonra 1,5 yıl gibi kısa zaman diliminde tamamlanarak bitirilen Osmancık Devlet Hastanesi iç donanımı ile birlikte yaklaşık olarak 18 milyon TL'ye mal olduğu bildirildi.


Yüklenici firma tarafından binanın teslim aşamasından sonra taşınma sürecini yakından takip eden Başhekim Yüksel Yücel, “İnşaatın bitiminden sonra teslim aldığımız hastanemizin taşınma işlemini sürdürüyoruz. Taşınma işlemini hastane yöneticilerimizle birlikte yakından takip ediyoruz. Osmancıklıların yaşadığı gibi bizde bu heyecanı tüm personelimiz birlikte yaşıyoruz. Yüklenici firma tarafından sağlık bakanlığına teslim edilerek hizmete giren yeni hastanemiz kalite olarak en üst düzeyde hemşerilerimize hizmet verecek. Hastanenin hizmete girmesiyle birlikte 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti verileceğiz” dedi.


7 blok üzerine kurulan 100 yataklı yeni Osmancık Devlet Hastanesi 15 bin 816 metrekare alandan oluşuyor.


4 ameliyathane, 11 kişiye hizmet verecek diyaliz odası, 11 kişilik yatak sayısına sahip yoğun bakım ünitesi, 18 poliklinik, 286 metrekare sığınak ve 108 araçlık otopark alanına sahip olacak.


Yüklenici firma teknik elamanlarının verdiği bilgiye göre, teknik olarak ileri seviyede olan yeni hastane binasının olası bir yangın anında tahliye süresince duman önleyici pozitif basınç sistemi, Kalorifer sisteminden, havalandırma sistemine kadar tam otomatik cihazlar ile kumanda edilebilecek bir otomasyon sisteminin bulunduğu vurgulandı.


Osmancık Devlet Hastanesi'nin yeni binasına taşınması ile eş zamanlı olarak, Osmancık’ta hizmet veren birçok eczanenin de hastane çevresinde yeni yerlerine taşındıkları görüldü.



Milliyet


Geri Dön